Obrenovac, 16.02.2019

'EKO KAMPOVI' jedinstven projekat besplatnog letovanja za sve osnovce


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.06.2018.
Put naše najlepše planine Tare, krenula je prva grupa od  180 učenika iz Osnovne škole ”14. oktobar” u Bariču, Osnovne škole ”Nikola Tesla” iz Skele i deca iz Male Moštanice.

Foto: GO Obrenovac
Program "Eko kampovi" uključuje odlazak svih učenika nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola na zimovanje i letovanje koje u potpunosti finansira Gradska opština Obrenovac. Mali Obrenovčani od prvog do četvrtog razreda osnovne škole neće morati da razmišljaju kako da provedu letnji raspust - svi oni dobiće letovanje od opštine, i to potpuno besplatno.

Danas je put naše najlepše planine Tare,  krenula prva grupa od  180 učenika iz Osnovne škole ”14. oktobar” u Bariču, Osnovne škole ”Nikola Tesla” iz Skele i deca iz Male Moštanice.

– Zaista se retko dešava da ovako rano ujutro vidimo ovoliko srećne i nasmejane dece. U današnjem slučaju postoje dva razloga za to. Danas je prvi dan letnjeg raspusta i to je svakako najsrećniji dan, drugi još važniji razlog je što deca danas kreću na besplatan boravak na najlepšim planinama. Želim im da se lepo provedu, da se vrate zdravi i oporavljeni i da nastavimo praksu koju opština Obrenovac, jedina u Srbiji, primenjuje – rekao je Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

Aktivnost odlazaka mališana na klimatski oporavak realizuje se od 2012. godine i ovaj projekat je jedinstven u Srbiji.  Za najmlađe Obrenovčane u odmaralištima su obezbedjeni brojni sadržaji. Deca će tokom svog boravka imati ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznavati se sa okolinom, geografskim područjem  i svim onim što je u okviru njihovog ekološkog programa. 

Pomoćnik predsednika GO, Dragan Blažić rekao je da sutra na klimatski oporavak kreće 250 učenika iz Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj”, kao i da će do kraja jula, na svakih sedam dana po jedna grupa mališana putovati na najlepše planine. 

– Više aspekata ima ovaj odmor, prvi je zdravstveni, drugi je što svima želimo da pružimo iste mogućnosti, a treći je socijalni jer insistiramo da se mešaju škole. Ovo je lepa prilika da se deca iz različitih škola druže, kako bi što manje problema imali sutra kad dođu u srednju školu – istakao je Blažić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE