Obrenovac, 24.05.2019

U Bariču održana litija povodom Markovdana


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.05.2018.
Litiju su predvodili članovi Kulturno umetničkog društva ”Prva Iskra Barič”, a kolona sa žiteljima Bariča je išla ulicama ovog sela.

Foto:GO Obrenovac
Danas je povodom obeležavanja seoske slave Markovdan održana litija u Bariču. Litiju su predvodili članovi Kulturno umetničkog društva ”Prva Iskra Barič”, a kolona sa žiteljima Bariča je išla ulicama ovog sela.

Litiji i sečenju slavskog kolača prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, Mirko Vranešević je izrazio zadovoljstvo što se Markovdan u Bariču obeležava na veličanstven način.

– I ove, kao i prethodnih godina, Markovdan nam dobro dođe da vidimo šta smo sve kao lokalna samouprava uradili u prethodnoj godini. Uradili smo dosta toga, a najznačajnije su dve nove linije javnog prevoza, jedna koja ide do ambulante druga do fabrike kompanije ”Mei Ta” – kazao je Vranešević i napomenuo da se trenutno na teritoriji Bariča realizuju najveći projekti, od kojih je izdvojio dva, a to su druga faza izgradnje fabrike ”Mei Ta”, koja će zaposliti ukupno dve i po hiljade Obrenovčana, i izgradnju autoputa i petlje. Vranešević je objasnio da će se petlja budućeg autoputa nalaziti upravo u Bariču i zaključio da ona predstavlja dobru vezu za dolaženje još investitora u Obrenovac, a samim tim biće i više radnih mesta.

Predsednik Saveta mesne zajednice Barič Branko Mrđa rekao je da je ovaj dan značajan za Barič i zahvalio se svima koji su prisustvovali i uveličali proslavu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE