Obrenovac, 22.02.2019

'LJUBAV I BEBA - PRVO Å TO NAM TREBA'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2018.
Ovo su izabrani slogani za borbu protiv bele kuge u Srbiji...

Foto:B.Vučković
Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku izabrali su slogane u kampanji koja bi trebalo da podstakne rađanje u Srbiji.

Od ukupno 1.002 predloga koja su stigla iz 104 grada i mesta u Srbiji izabrano je, prema mišljenju komisije, šest najboljih slogana.

Prvo mesto podelile su dve poruke - "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" i "Rađaj, ne odgađaj!".

Na drugom mestu su slogani "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči", dok su na trećem "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju" i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju".

Novčane nagrade

Za izabrane slogane su predviđene novčane nagrade. Autori poruka koje su podelile prvo mesto dobiće ukupno 150.000 dinara, odnosno svako po 75.000 dinara, dok će pisci dva drugoplasirana slogana dobiti ukupno 75.000 dinara, odnosno po 37.500.

Autori slogana koji su se našli na trećem mestu podeliće iznos od 50.000 dinara.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture i informisanja, koje je konkurs raspisalo 4. decembra 2017, "provera vrednosti dobijenih predloga izvedena je u više koraka, a članovi komisije dobili su listu od 1.002 potencijalna slogana bez ikakvih podataka o autorima".

Test komunikabilnosti

Deset najboljih ocenjenih predloga prošlo je test komunikabilnosti slogana, a zapažanja o reakcijama fokus grupa korišÄ‡ena su na sastanku komisije prilikom donošenja odluke.

Konačan izbor napravio je žiri u kom su bili ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović, šef kabineta ministarke Đukić Dejanović Nikola Jovanović, direktorka IAA Serbia (Međunarodna asocijacija za advertajzing) Jelena Ivanović i Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, koji je predsednik Komisije.

Kako je saopšteno, odluka da se nagrade podele je doneta većinom glasava, jer "nijedan od predloga ne zadovoljava da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz Javnog poziva".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE