Obrenovac, 17.06.2019

LJUDI U ČUDU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.11.2018.
Svi ovo radimo u parku, a za to možemo platiti kaznu i do 10.000 dinara

Foto:Printscreen
Naivno dečje pentranje po drveću, urezivanje imena zaljubljenih u stablo, ali i branje cveća i šetnja kućnih ljubimaca po zelenim površinama koje deci, kao i odraslima pružaju toliku radost, su u stvari, prekršaji koji vas mogu koštati čak 10.000 dinara, sudeći prema odredbama Odluke o komunalnoj policiji i Zakonu o komunalnoj policiji.

U komunalnoj policiji Grada Beograda kažu da član 21. pomenute Odluke na javnim zelenim površinama zabranuje 17 stavki, od kojih građani za većinu nisu znali da su kažnjive. Naveće čuđenje izaziva zabrana kretanja van staza, sedenje i ležanje na travnjacima, branje cveća, lišća i plodova, urezivanje imena i znakova na stablima, klupama, zidovima, puštanje životinja, osim u parkovima koji su za to određeni, igranje odraslih na dečijim igralištima, penjanje na drveće, instalacije, ograde...

- Neretko se desi, pogotovo ako u tom trenutku nema druge dece, da sa sinom odem na fudbalski teren i stanem na gol dok mi on šutira loptu. Isto tako, koliko puta ponesemo grabuljice i kanticu i odemo u pesak da se igramo, a da nisam znao da zbog toga mogu da me kazne. Koliko puta sam samo morao da uđem u parkić da bih pridržao sina dok se penje na tobogan?! - priča začuđeni otac iz Beograda.

Slično je reagovala i vlasnica jednog mešanca upitana da li zna da komunalna policija može da je kazni ako pusti psa da trči po travnatoj površini.

- Znam da je kažnjivo ako izmet moje bele ostane na betonu ili travi i zbog toga nosim kesu. Jednom sam čak platila kaznu od 5.000 dinara zbog toga, ali da ne mogu da je pustim u travu i cveće, to već nisam znala - kaže Marija V. (26).

"Članom 29. iste Odluke propisano je da će se novčanom kaznom od 10.000,00 dinara kazniti fizičko lice ako na javnim zelenim površinama postupa protivno odredbama 21. tač. 1-17. ove odluke, za koje komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac izdaje prekršajni nalog u skladu sa zakonom", rekli su u Komunalnoj policiji Gradske uprave Grada Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE