Obrenovac, 19.05.2019

Započeta rekonstrukcija puta od Ljubinića ka Joševi (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2018.
Nova deonica pružiće novi kvalitet života

Foto:lokalnenovine.rs
Juče su započeti radovi na totalnoj rekonstrukciji deonice puta koji povezuje opštine Ub i Obrenovac u dužini od 8,5 kilometara od LJubinića ka Joševi. Početku aktivnosti na ovoj saobraćajnici prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

„Mislim da će spajanje Valjevskog puta i rekonstrukcija puta za Banjane pružiti novi kvalitet života meštanima sela koja su oko LJubinića i Joševe sa osnovnom željom da mladi ostanu na selu“, rekao je Čučković i apelovao na vozače da obrate pažnju na bezbednost u saobraćaju i da novom saobraćajnicom, ubuduće, ne voze više od 50 kilometara na čas.

Predsednik GO Obrenovac najavio je da će se ove mašine uskoro preseliti i na Šabački put, gde će se raditi rekonstrukcija deonice puta od nadvožnjaka u Zvečkoj do silosa u Ratarima.

„Započinjemo radove i u Poljanama, od nadvožnjaka do škole, a imamo i geodetski snimak koji je pokazao i određenu vrstu problema od škole do okretnice zato što je zbog poplava podloga popustila“, naglasio je Čučković.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin objasnio je da bez obzira na to ko je izvođač radova, opština i to preduzeće imaju obavezu da kontrolišu sve radove koji se izvode na teritoriji Obrenovca.

„Republika Srbija, Grad Beograd i opština imaju za 2018. godinu jasno i nedvosmisleno definisanu kompletnu putnu infrastrukturu koja treba da se održava. Sve mora da bude urađeno kvalitetno da bi duže trajalo. Primetili ste da je tehnologija rada drugačija, strugani asfalt ostaje na prostoru, vrši se njegova reciklaža, ponovno valjanje, postavljanje nosećeg sloja od sitne rizle, a zatim asfaltiranje, tako da više nemamo gubitaka na transportu i to donosi i uštedu i novi kvalitet u izgradnji putne infrastrukture“, navodi Marošanin.

Rok za završetak radova je 60 dana, a investitor je JP ”Putevi Srbije”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE