Obrenovac, 20.01.2020

LUPILA VAS LEDENICA?


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2019.
Evo kako da naplatite štetu

Foto:Profimedia
Većina građana kojima je na automobil pao sneg sa krova zgrade, led, ledenice ili grana kraj koga je bio parkiran uspe da nadoknadi pričinjenu štetu.

Koliko dugo će trajati ceo proces nadoknade štete, zavisi od toga da li je, i kako, osigurano vozilo. Najlakše će štetu nadoknaditi vlasnici automobila koji imaju "kasko" osiguranje vozila, koje pokriva i štetu na vozilu nastalu usled pada snega, ledenica, polomljenih grana...

"Potrebno je da, kada uočite štetu na vozilu, pozovete saobraćajnu policiju koja će izvršiti uviđaj i sačiniti zapisnik", kažu za Večernje novosti u jednoj osiguravajućoj kući. - Tada vozilo dolazi kod nas, naše stručno lice sačinjava zapisnik, procenjuje štetu, a na vlasniku vozila je da li želi da mu šteta bude isplaćena ili da odveze vozilo u servis kome će nakon popravke, osiguranje isplatiti ugovorenu sumu.

I vlasnici vozila koja nemaju kasko osiguranje, kaže sagovornik "Novosti", imaju način da naplate štetu na vozilu.

- Ukoliko uz obavezno osiguranje od auto-odgovornosti vlasnik vozila ima zaključeno i osiguranje stakala na vozilu, u slučaju pada snega ili leda može naplatiti štetu koja nastane na staklima. I ovde je obavezno prisustvo policije koja će sačiniti zapisnik.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE