Obrenovac, 19.09.2019

FACEBOOK UVEO NAJVEĆU PROMENU IKADA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2017
Iz sedišta najpopularnije svetske društvene mreže je svim korisnicima stiglo neočekivano obaveštenje - sve stranice na ovoj mreži premeštaju se na posebni zid za pretragu poznat kao "Explore Feed" što je uzrokovalo mnoštvo zabrinutih pitanja, prvenstveno vlasnika stranica koji su na ovoj društvenoj mreži zasnovali čitav sistem poslovnog delovanja.

To znači da ćete od sada kada se ulogujete na svoj profil imati dve liste - jednu u kojoj ćete videti samo ono što objavljuju vaši prijatelji i drugu u kojoj ćete moći da listate sve ostale stranice - od medijskih, markentiških pa sve do modnih, šaljivih...

Facebook stranice obrenovačkog medijskog portala “Lokalne novine” su “direkno pogođene” ovom promenom. Oni koji su imali naviku da prate vesti i dešavanja u našem gradu preko facebook stranica “Lokalne novine” , “Obrenovac moj grad” i “Obrenovački fudbal” sada tu mogućnost nemaju na vremenskoj liniji popularne mreže. Postavke sa ovih stranica sada možete pratiti na posebnom “zidu” ili kako kažu “njuzfidu”, gde će biti prikazivani postovi samo onih stranica koje vam se dopadaju , odnosno koje ste “lajkovali”. Drugi način je direkna pretraga stranice koju želite da posetite.

Ova odluka je podigla ogromnu prašinu u čitavom svetu budući da je Facebook ranije najavljivao da će posebni zid za pretragu stranica, koji je tiho aktiviran pre nekoliko nedelja, zapravo obuhvatati samo nove stranice koje prethodno niste lajkovali. Ipak, oni su obuhvatili apsolutno sve stranice. Mala raketa koja se koristi kao ikonica Explore feed opcije već je postala simbol straha marketinških stručnjaka jer se gotovo svi slažu u prognozama da će korisnicima biti teško da se naviknu na promene…ako se uopšte budu navikavali… Gotovo tradicionalno Fejsbuk je pokrenuo ogromnu promenu a da je pri tom nije razradio, pa će vam se tako i na običnom i na ovom alternativnom zidu ili vremenskoj liniji pojavljivati postovi stari i po nekoliko nedelja bez nekog posebnog reda i poretka. Gotovo svi kritičari se slažu da je jasno da je kompanija odradila promenu kako bi uzela više para. Pokazalo se , naime, da nije tačno da ćete u sada na svom osnovnom zidu videti samo postove prijatelja , što im je bilo opravdanje za ovaj potez - videćete i sve postove onih stranica koje za to plate.

Redakcija najpopularnijeg internet portala u Obrenovcu i šire “Lokalne novine” će “pratiti situaciju” i u narednim danima prilagoditi protok svojih informacija na Facebook-u novonastalim promenama. Naše stranice na Facebook društvenoj mreži zajedno prati preko 25.000 onih koji su “kliknuli” na opciju “sviđa mi se”. Informacije i objave koje delimo sa vama imaju dnevni pregled i do 30.000 “klikova”. Na nedeljnom nivou, objave sa naših stranica “Lokalne novine” , “Obrenovac moj grad” i “Obrenovački fudbal” dostignu zajedno preko 200.000 pregleda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE