Obrenovac, 19.09.2019

LEPA VEST


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2017.
Porodilje u Beogradu dobija─çe po 10.000 dinara

Foto:Shutterstock


´╗┐

Od 1. jula svaka porodilja u gradu dobi─çe jednokratnu pomo─ç od 10.000 dinara, predvi─Ĺeno je rebalansom bud┼żeta koji je danas usvojen na sednici Gradskog ve─ça, a koji ─çe se pred odbornicima grada na─çi slede─çeg ─Źetvrtka.

Gradona─Źelnik Siniša Mali ka┼że da je rebalans ura─Ĺen jer je utvr─Ĺeno da u bud┼żetu ima tri milijarde dinara više novca nego što je planirano.

"Taj novac dolazi od pove─çanog poreza na dohodak gra─Ĺana, drugi izvor od 726 miliona dinara je rezultat pregovora sa EBRD, gde smo smanjili kamatnu stopu starih dugova sa 3,2 odsto na dva odsto", rekao je gradona─Źelnik novinarima.

Mali ka┼że da ─çe od tog novca biti ura─Ĺena dva nova kluba za najstarije sugra─Ĺane na Vra─Źaru i u Rakovici, dva nova dnevna boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Ov─Źi i u Sopotu, a da 1,3 milijarde dinara ide u obrazovanje i de─Źju zaštitu.

"Polovina novca je za refundiranje troškova boravka mališana u privatnim vrti─çima, što je veoma va┼żno jer pokazuje da smo posve─çeni tom projektu i programu. Više od 500 miliona dinara bi─çe utrošen za sre─Ĺivanje osnovnih i srednjih škola", rekao je gradona─Źelnik.

Rebalansom je za kulturu izdvojeno 72 miliona dinara za sve gradske manifestacije - Bemusa, Belefa, festival bajki koji se po prvi put odr┼żava u septembru.

"Ima─çemo dodatne subvencije za razvoj malih i srednjih preduze─ça i 30 miliona dinara samo za poljoprivredu", rekao je on.
Oko 508 miliona dinara predvi─Ĺeno je za asfaltiranje nekategorisanih puteva, a izdvojen je novac i za nabavku vozila za Hitne pomo─çi pre svega za bubre┼żne bolesnike, ali i 15 miliona dinara za ambroziju, kao i za Crveni krst.

"Ovakav rezultat dala je politika štednje, investicija, pove─çanja zaposlenosti. ─îim rebalans bude usvojen na sednici Skupštine grada, ide na realizaciju", zaklju─Źio je Mali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE