Obrenovac, 03.06.2020

LEPE VESTI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2017.
Porodiljama u Beogradu ubudu─çe jednokratna naknada

Foto:N. Mihajlovi─ç


´╗┐

Sve porodilje u Beogradu ubudu─çe ─çe primati jednokratnu nov─Źanu pomo─ç od 10.000 dinara, odlu─Źili su odbornici gradskog parlamenta.

Jednokratna pomo─ç je omogu─çena rebalansom bud┼żeta i jednoglasnim usvajanjem izmena odluke o dodatnim oblicima zaštita porodilja, a dobija─çe je sve porodilje bez obzira na broj dece, sa prebivalištem u gradu u poslednjih godinu dana.

U slu─Źaju da ┼żena rodi blizance, iznos se udvostru─Źuje.

Vršilac du┼żnosti sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç rekla je, obrazla┼żu─çi odluku da je to još jedna u nizu mera grada za podsticanje nataliteta.

Ona je podsetila da je deo tog socijalnog izdvajanja i pomo─ç od 25.000 dinara nezaposlenim porodiljama, koje imaju prihode po ─Źlanu porodice manje od 10.000 dinara.

Sve ovo je deo reforme populacione politike u Beogradu. Trenutno se pomo─ç ispla─çuje za oko 3.500 porodilja. Ako se ima na umu da je u 2016. godini u Beogradu ro─Ĺeno 17.649 beba, to zna─Źi da ─çe pomo─ç od 10.000 dinara dobiti ogroman broj ┼żena koje nikada do sada nisu ostvarivale pravo na to”, rekla je Stanisavljevi─ç.

Za ostvarivanje novog prava potrebni su li─Źna karta, kao i izvod iz mati─Źne knjige ro─Ĺenih za novoro─Ĺeno dete.

Opozicija je podr┼żala odluku o dodeli pomo─çi porodiljama, ali su izneli zamerke na visinu iznosa, kao i to što te pomo─çi nije bilo u prethodne tri godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE