Obrenovac, 04.07.2020

Predstavljen projekat - Matursko leto


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 16.06.2016
38 najboljih maturanata i 12 studenata ove godine potpuno besplatno odlazi na zasluženi odmor u Grčku
U Klubu za mlade u Obrenovcu danas je predstavljen projekat koji se ovoga leta prvi put realizuje. 38 najboljih maturanata i 12 studenata ove godine potpuno besplatno odlazi na zasluženi odmor u Grčku.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom podele vaučera najboljim učenicima podsetio je da opština obezbeđuje odlazak na zimovanje i letovanje mališanima od prvog do četvrtog razreda, kao i na mnogo druge projekte koji su jedinstveni u Srbiji.

- Od petog razreda do 18. godine svi dečaci i devojčice besplatno se bave sportom, sve penzionere vodimo na klimatski oporavak, bavimo se i ljudima koji su mladi ali nažalost gojazni i za njih smo spremili poseban program na Čigoti. Naredne generacije koje su postigle veliki uspeh u srednjoj školi, takođe će imati mogućnost da svoj letnji raspust provedu na nekom egzotičnom mestu o trošku opštine Obrenovac. Ovo je prilika da napune baterije, da se pripreme za fakultet i da se naravno lepo provedu - kazao je Čučković.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević rekao je da novac za projekat obezbeđen time što je dodatno povećan prihod opštine Obrenovac kroz porez na zarade.

Maturanti i studenti koji odlaze na letovanje zahvalili su se opštini Obrenovac i istakli da ih ovakve nagrade dodatno motivišu da i u daljem školovanju postižu dobre rezultate.


Uroš Mirićić ispred Kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac rekao je da su nastavnička veća sve tri srednje škole iz Obrenovca odabrala po dva najbolja učenika završnih godina na osnovu njihovih rezultata. On je dodao i da su dobitnici vaučera studenti koji nisu dobili stipendije u toku prethodne godine ali da su njihovi rezultati u toku studija bili izvanredni i kandidovali su ih za ovu nagradu.

Program se ove godine realizuje početkom avgusta a najbolji učenici boraviće na mestu Zakintos u Grčkoj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE