Obrenovac, 19.02.2019

Na Trgu predstavljena maketa budućeg prilaska Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.07.2018.
Novo lice Obrenovca

Foto:lokalnenovine.rs
Na Gradskom trgu u Obrenovcu danas je predstavljena maketa budućeg prilaska gradu i dela auto-puta koji će proći kroz opštinu Obrenovac. Deonica kroz Obrenovac radi se u okviru projekta izgradnje Koridora 11.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da akcija ima za cilj da se istakne javnost u radu i da građanima Obrenovca budu jasno prikazani novi infrastrukturni radovi."Mislim da je jako važno da građani Obrenovca vide kako će Obrenovac u budućnosti izgledati. Kada prolaze pored gradilišta u Mislođinu, oni se pitaju šta se tu radi i kako će saobraćajnice biti formirane. Celo leto će ova maketa stajati ovde kako bi svi dok šetaju mogli da je vide. Na njoj se može videti i budući tržni centar, petlja i novi most, nadvožnjak, splet kružnih tokova kao i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda. Očuvaćemo tradiciju javnosti rada i učešća svih građana i njihove kontrole našeg rada. Naše je da zajedno sa graditeljima sve makete pretvorimo u dela i da se zajedno radujemo napretku Obrenovca", poručio je Čučković.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević objasnio je da maketa treba da dočara kako će Obrenovac izgledati do 2022. godine.

"Zaista je veliko zadovoljstvo i čast biti deo tima koji učestvuje u ekonomsko-industrijskoj revoluciji naše opštine. Desiće se kompletna promena ambijentalne celine koju ćemo dobiti izgradnjom novih puteva i saobraćajnica, a novim zapošljavanjima u fabrici kompanije ”Mei Ta”, posle izgradnje druge faze, nas čeka još hiljadu radnih mesta za Obrenovčane. Na ovoj maketi se može videti i nekoliko potpuno novih kružnih tokova koji će povećati saobraćajnu frekvenciju i bezbednost", kazao je Vranešević i dodao da se na maketi mogu videti i dva nova mosta preko Save, jedan koji će biti deo autoputa i jedan koji će biti sastavni deo obilaznice oko Obrenovca.Prema njegovim rečima, na drugi most će biti usmeravan ceo teretni saobraćaj kako bi se smanjile saobraćajne gužve i kako bi se dobio novi kvalitet života u centru grada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE