Obrenovac, 06.07.2020

SVE ŠKOLE U SRBIJI DOBIĆE JEDNU SPECIJALNU MAPU


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2019.
Poklon će učenicima približiti istoriju srpskog naroda...

Foto:Profimedia
Sve škole u Srbiji dobiće na poklon plakate na kojima je mapa kretanja srpske vojske tokom Prvog svetskog rata.

Ministar Mladen Šarčević je istakao da je svaki doprinos školama važan, bez obzira da li je reč o računaru, lopti, učilu ili istorijskoj mapi.

"Prvi svetski rat je jedan od najvažnijih događaja u istoriji Srbije, koji opominju i podsećaju na veliko stradanje srpskog naroda. Zato je veoma važno da radimo na očuvanju nacionalnih vrednosti", rekao je Šarčević.

On je podsetio da su u prethodnom periodu Srbija i Republika Srpska formirale timove koji se bave nacionalnim programima.

"To rade sve pametne zemlje. Time ne vređate nikoga ko živi na tom tlu, ali čuvate svoje nacionalne vrednosti. To su vaše pismo, geografija, istorija, odnosno vaša kultura. To su istorijske i civilizacijske vrednosti", rekao je Šarčević.

On je dodao da Ministarstvo prosvete, osim u Republici Srpskoj, nastoji da obezbedi da se taj program izučava i u drugim državama.

"Redizajniramo i nastavni plan i program za svu našu decu u dijaspori. Prvi put posle 12 godina izabrali smo koordinatora, uveli obavezu licenciranja nastavnika koji predaju u inostranstvu. U Nemačkoj, Grčkoj i Švajcarskoj smo to doveli do savršenstva. Samo u Štutgartu ima više od 800 dece u dopunskim školama", objasnio je ministar.

Mape, njih 2.000, obezbedile su Novosti i Komercijalna banka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE