Obrenovac, 10.12.2018

MAT-Mentalni trening za mozak u Prvoj obrenova─Źkoj osnovnoj ┼íkoli


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2017.
Uputstvo za upotrebu mozgaÔÇŽ

Foto:Printscreen


´╗┐

U Prvoj obrenova─Źkoj osnovnoj školi odr┼żana je tribina pod nazivom "Fitnes za mozak" i tom prilikom profesori su se upoznali sa mogu─çnostima poboljšanja kognitivnih sposobnosti.

„Tribina je organizovana za sve nastavnike iz svih škola na teritoriji naše opštine, a koji bi ┼żeleli da kroz jedan novi vid u─Źenja saznaju nešto novo. Kako bi mogli da poboljšamo koncentraciju, motivaciju, pam─çenje kod u─Źenika, ali naravno, i da to iskoriste u svakodnevnoj praksi sa u─Źenicima.“ ,  rekla je Milena Ergarac, direktor škole.

Predavanje je odr┼żala Sanja Crljen, terapeut za poreme─çaje mozga.

„Neurolozi tvrde da mi nemamo vremena da ─Źekamo promenu školskog sistema, da moramo obu─Źiti profesore, edukovati roditelje, koji ─çe najnovija saznanja o mozgu preneti svojim djacima, odnosno deci. Nakon ovog predavanja nadam se da ─çu razviti interese kod profesora da se više pozabave mozgom, najkomplikovanijim organizmom na planeti, ali na┼żalost, dolazimo bez uputstva za upotrebu i mnogi ga koriste pogrešno vodjeni devizom – Što ga redje koristim du┼że ─çe mi trajati“, ka┼że Crljen

Crljen, sa druge strane tvrdi da postoji pravo uputstvo za upotrebu mozga.

„Za koriš─çenje mozga, trenirati dnevno pet minuta, razvoj brzine informacija, trenirati svoju kratku memoriju, jer kada dodje do smetnje problem je uvek u kratkoro─Źnoj memoriji. Uvek tra┼żiti nešto novo, u─Źiti novi jezik, i─çi na ples i izbe─çi rutinu u kojoj ┼żivimo.“ ,dodaje ona.

Radionice, na kojima se ve┼żbalo kako biti mentalno vitalan, imati bolju koncentraciju i br┼że pamtit, bile su namenjene u─Źenicima tre─çeg i osmog razreda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE