Obrenovac, 20.05.2019

MATURANT TEHNIČKE ŠKOLE VELJKO PAUNOVIĆ – TREĆI PUT PRVAK DRŽAVE U TAKMIČENJU IZ ISTORIJE


Izvor: Mirjana Lainović, Lokalne novine | Obrenovac, 30.05.2018.
Veljko Paunović, Tijana Ostojić, Jelena Maksimović i Snežana Cvetković su zahvaljujući GO Obrenovac, koja im je obezbedila prevoz, otputovali u Zrenjanin, gde je 26. maja održano najprestižnije takmičenje iz istorije u Srbiji.

Foto: lokalnenovine.rs
Na ovogodišnje republičko takmičenje srednjih stručnih škola iz istorije plasiralo se čak četvoro učenika Tehničke škole Obrenovac.

Veljko Paunović, Tijana Ostojić, Jelena Maksimović i Snežana Cvetković su zahvaljujući GO Obrenovac, koja im je obezbedila prevoz, otputovali u Zrenjanin, gde je 26. maja održano najprestižnije takmičenje iz istorije u Srbiji.

Njihova profesorka Verica Ševarika, koja godinama priprema učenike koji ostvaruju vrhunske rezultate na gradskom i republičkom nivou i ovoga puta imala razlog za optimizam. Tijana Ostojić je bila prva u gradu, a Veljko Paunović je već dva puta bio prvi i jednom treći na republičkom takmičenju.

Ipak, ove godine je bilo 57 takmičara i isto toliko vrednih nastavnika iz mnogih gradova širom Srbije.

Ovaj izuzetni učenik elektro smera Tehničke škole, očigledno nije imao nameru da izneveri tradiciju, tako da je odneo ubedljivu pobedu u odnosu na ostale učesnike, sa osvojenih 60 bodova.

Tako je Veljko Paunović po treći put za vreme svog školovanja postao prvak države.
Tijana Ostojić je osvojila treće mesto u istoj konkurenciji što je takođe izuzetan rezultat.

I Jelena Maksimović i Snežana Cvetković su na listi konačnih rezultata među prvih dvadeset.

Nije prvi put da učenici Tehničke škole osvajaju nagrade na državnom, evropskom i svetskom nivou. Ovaj uspeh je posebno značajan jer potvrđuje kontinuiniranost u radu učenika i nastavnika.

Takvih primera ima još i trebalo bi ih isticati i pričati o njima.

Često nismo svesni koliko truda i rada stoji iza ovakvih priznanja. Olako shvatamo nagrade kao posledicu talenta i inteligencije učenika.

Ne vidimo vreme i energiju koju ovi mladi ljudi i njihovi nastavnici žrtvuju zarad ovakvih priča kojima se svi ponosimo. Ako je istorija učiteljica života, nadamo se da će još uspešnije koračati kroz život, a da će svima nama poslužiti kao primer da je svaki cilj u koji se uloži trud i rad - dostižan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE