Obrenovac, 21.02.2020

'Ciciban' i 'Cvrčak' dobili nove mobilijare


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2019.
Roditelji zadovoljni, deca oduševljena - akcija uspešno realizovana

Foto:Printscreen
”Omladinski fond” je program za dodelu novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi ljudi. Prošlogodišnji konkurs iznedrio je mnoštvo sjajnih projekata, koji se trenutno realizuju širom opštine Obrenovac.

Miloš Stanojević, član Veća Gradske opštine Obrenovac, obišao je juče vrtiće ”Ciciban” i ”Cvrčak”, za čija dvorišta su predviđeni projekti obnove mobilijara.

On je podsetio da program ”Omladinski fond” realizuje Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, u saradnji sa Gradom Beogradom kao i da se programu priključio veliki broj mladih Obrenovčana.

"Od ukupno 13 projekata ostalo je još nekoliko koji će biti realizovani do kraja maja. Tokom godine planiramo da raspišemo još jedan konkurs kako bismo mogli da podržimo još neke nove ideje i dodatno ulepšamo Obrenovac", rekao je Stanojević.

On je istakao da Omladinski fondovi pokazuju svoje rezultate u Obrenovcu od 2008. godine, što predstavlja primer dobre prakse aktivnog učešća mladih u donošenju odluka.

Aleksandra Milosavljević, ispred neformalne grupe mladih ”Porodica”, kazala da su oni realizovali projekat ”Deci od srca” u vrtiću ”Ciciban”. Njima su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 98.400,00 dinara.

"Na svakom sastanku roditelja je isticana potreba dece da se u dvorištu postavi nešto zanimljivo kako bi vreme koje provedu napolju bilo kvalitetnije. Mi koji smo mlađi roditelji i ispunjavamo uslove za konkurs Omladinskog fonda smo konkurisali. Srećniji smo kada su deca napolju jer je tu manje virusa, a deca su prezadovoljna", naglasla je Aleksandra Milosavljević.

Ni deca iz vrtića ”Cvrčak” nisu krila svoje oduševljenje, a to je potvrdila i njihova vaspitačica Slađana Kojić. Ona je napomenula da vrtiću svaki vid podrške mnogo znači.

"Mi nismo imali sredstava da ovako nešto uradimo u dvorištu, imali smo ideje i kada su nam se roditelji obratili zajedno smo sklopili zamisao šta bi to bilo najzanimljivije za decu kao i kako da ulepšamo i obogatimo ceo prostor", rekla je Slađana Kojić.

Za projekat ”Kuća znanja za PU Cvrčak”, koji je predložila neformalna grupa mladih ”Cvrčci u akciji” opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 94.000,00 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE