Obrenovac, 21.09.2019

Srednjoškolci u poseti pogonu fabrike Mei Ta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2017.
Maturanti Gimnazije u Obrenovcu i Tehni─Źke ┼íkole posetili su pogon fabrike Mei Ta u Bari─Źu

Foto:Facebook


´╗┐

Oni su sa predstavncima Gradske opštine Obrenovac prisustvovali organizaciji rada i procesu proizvodnje u fabrici koja je od velikog zna─Źaja za naš grad i okolinu.

Miroslav ─îu─Źkovi─ç, predsednik Gradske opštine Obrenovac,  razgovarao je sa u─Źenicima završnih razreda i rekao im da nastave da se trude u narednom periodu i time sebi obezbede ┼żeljenu budu─çnost.

"Oni koji ┼żele da studiraju, da završe brzo studije i da u─Źe strane jezike. Oni koji ┼żele da rade odmah nakon srednje škole, nek rade na usavršavanju engleskog jezika. Profesionalna karijera i uspeh u ┼żivotu je bilo nešto što je bila glavna zvezda vodilja nas, koji smo sa ljudima iz Mei Te stvarali ovu kompaniju na našem prostoru. Nezavisna finasijska situacija mladog ─Źoveka je najve─ça radost koju jedan mlad ─Źovek mo┼że sam sebi da podari. Naša vizija razvoja Obrenovca je da na prostorima nekadašnje Prve Iskre napravimo modernu i svetsku kompaniju. Uspeli smo u tome i uspeli smo da budemo bolji i br┼żi od ostalih gradova i dr┼żava. Na ovom prostoru bi─çe izgra─Ĺena duplo ve─ça fabrika nego što je ova danas, koja je jedna od najve─çih i najzna─Źajnijih u Srbiji, " rekao je ─îu─Źkovi─ç.

Gimnazijalcima i u─Źenicima Tehni─Źke škole obratio se i jedan od direktora Mei Te, nakon ─Źega su upoznati sa fabrikom i na─Źinom funkcionisanja.

"Svi projekti kojima smo svakodnevno posve─çeni, vezani su za budu─çnost mladih u Obrenovcu i za budu─çnost našeg grada. Aktivnosti kojima asfaltiramo put da svake ku─çe pru┼żamo šanse mladim ljudima da ostanu u svom selu i da se školuju u svom mestu. Nakon toga, od prvog do ─Źetvrtog razreda vodimo osnovce na besplatna zimovanja i letovanja na najlepše srpkse planine. Od petog razreda do 18. godine imaju priliku da se poptuno besplatno bave sportom i svake godine simboli─Źno nagradimo i sve ─Ĺake generacija. Ove godine smo uveli i novinu gde najbolje maturante odvodimo na najlepša Gr─Źka ostvra, dok studentima obezbe─Ĺujemo stipendije, kao vid podrške opštine Obrenovac u njihovom školovanju. Ceo taj krug investicija završavamo ovde, gde najbolji srednjoškolci, studenti mašinstva, elektrotehnike i oni koji znaju dobri engleski jezik imaju priliku da rade u ovakvoj kompaniji, da ne budu jeftina radna snaga, da se doka┼żu svom poslodavcu i da iz dana u dan napreduju. Budu─çnost mladih ljudi i zadovoljstvo naših gra─Ĺana je naša najve─ça investicija, " navodi Uroš Miri─çi─ç, ispred Kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Fabrika Mei Ta proizvodi delove za svetske proizvo─Ĺa─Źe u auto industiriji.

"Uvek te┼żimo ispunjavanju svih standarda kvaliteta koji su neophodni. Zahvaljuju─çi tome sara─Ĺujemo sa svim va┼żnim dobavlja─Źima i iz persektive kvaliteta ova kompanija ima sigurnu budu─çnost, " naglasio je Vladimir ┼Żivkovi─ç, ispred odeljenja za osiguranje kvaliteta.

"Naša odluka i odluka menad┼żmenta i svih naših zaposlenih je da se preventivno radi na o─Źuvanju zdravlja zaposlenih, to zna─Źi da je nula povreda naš krajnji cilj, nula profesionalnih oboljenja i zdrava ┼żivotna sredina za nas i naše sugra─Ĺane, " isti─Źe Gordana Vasojevi─ç iz kompanije Mei Ta.

Maturanti su, zadovoljni posetom i onim što su videli u fabrici, ovakve šanse predstavili kao najbolju motivaciju za u─Źenje i napredak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE