Obrenovac, 24.05.2019

Mateja Babi─ç - obrenova─Źki malac genijalac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.06.2018.
Mateja Babi─ç, u─Źenik┬á obrenova─Źke ┼íkole 'Malac Genijalac', osvojio je srebrnu medalju na takmi─Źenju u mentalnoj aritmetici.

Foto: Mentalna aritmetika Malac genijalac Obrenovac


´╗┐

U Beogradu, u kongresnoj sali „Sava Centra“, odr┼żana je velika me─Ĺunarodna Olimpijada u mentalnoj aritmetici gde se  takmi─Źilo preko 1200 dece uzrasta od ─Źetiri do dvanaest godina.

Takmi─Źari su došli iz razli─Źitih dr┼żava regiona. U─Źesnici Olimpijade su bila deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Ma─Ĺarske, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Slova─Źke i mnogih drugih zemalja. ─îast da otvori Olimpijadu pripala je atašeu za kulturu ambasade Japana u Srbiji, Jukini Gonda, pomo─çnici ministra prosvete, Gabrijeli Gruji─ç i Predsedniku SO Zemun, gospodinu Nenadu Vranjevcu, pokrovitelju manifestacije. 

Takmi─Źari su se nadmetali u više mentalnih disciplina, razli─Źitih komplikovanih matemati─Źkih operacija, a najzanimljivije je svakako bilo mentalno izra─Źunavanje niza brojeva koji se smenjuju brzinama od 2 do 5 brojeva u sekundi.

Mateja Babi─ç, u─Źenik  obrenova─Źke škole "Malac Genijalac", osvojio je srebrnu medalju na takmi─Źenju u mentalnoj aritmetici. 

U─Źesnici Olimpijade dokazali su da jesu deca koja menjaju svet – naši budu─çi programeri, in┼żenjeri, lekari i ljudi od nauke. Posmatra─Źi su ostajali bez daha gledaju─çi male ljude koji poseduju veštine budu─çnosti 21. veka. 

Škola Mentalne aritmetike "Malac Genijalac" uspešno realizuje program kojim se od najranijeg perioda de─Źije sposobnosti stimulišu na adekvatan na─Źin. Svi zainteresovani mališani od ─Źetiri do dvanaest godina koji bi poha─Ĺali ovu školu mogu se javiti na broj telefona 064 55-88-887.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE