Obrenovac, 28.02.2020

Obrenovani na Meunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.06.2017.
Preko 600 uesnika iz regiona, ali i Litvanije i Rusije okupilo se na meunarodnoj Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Foto:Printscreen


Deca  od 4 do 12 godina testirala su znanje steeno na pripremama za to presti鱉no takmienje. Iz Obrenovca je uestvovalo ukupno 15 ucesnika i ostvaren je izuzetan rezultat.

Mateja Babic je osvojio prvo i drugo mesto, Aleksandar Negovanovi u predškolskoj ukrasnoj grupi osvojio je tree mesto, dok je ore Ivankovic dobio medalju za hrabrost jer je  na Olimpijadi uestvovao sa polomljenom rukom.

Celokupan program poiva na drevnoj raunaljci abakusu.

I ove godine opština Zemun bila  je domain te Olimpijade.

Mateja, Aleksandar i ore su uenici škole “Malac Genijalac”, škole mentalne aritmetike koja predstavlja poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju deijeg mozga.

Malac genijalac predstavlja provereni program razvoja mentalnih sposobnosti kod dece, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih strunjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja. Naš program mentalne aritmetike je jedinstven u Srbiji, potie iz Istone Azije i dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta.

Škola “ Malac Genijalac ” je posveena deci, uzrasta od 4. do 12. godine 鱉ivota, jer se u tom periodu deiji mozak se najviše razvija. Program rada se zasniva na korišenju raunaljke abakus, koja ima za cilj da aktivira obe mo鱉dane hemisfere. Nakon savladavanja rada na abakusu, deca postaju Malci Genijalci. U stanju su da obavljaju komplikovane raunske operacije kao što su 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, iskljuivo misaonim putem, dajui taan odgovor za par sekundi! Ovu sposobnost Malac Genijalac zadr鱉ava jednom zauvek jer mu ona ostaje tokom celog 鱉ivota.

Upis u školu je u toku, a njihovi centri se nalaze na 50 lokacija širom Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE