Obrenovac, 28.02.2020

Đorđević: Centri za socijalni rad od 1. januara 2019. godine u sistemu trezora


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Foto:Printscreen
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će centri za socijalni rad i ustanove socijalne zaštite u Srbiji od 1. januara 2019. godine funkcionisati u sistemu trezora, što će kako je ocenio, predstavljati iskorak u načinu i kontroli trošenja budžetskih sredstava.

Ministar za rad razgovarao je danas sa direktorima osam centara za socijalni rad i ustanova socijalne zaštite sa Kosova i Metohije o načinima za unapređenje usluga za tamošnjih 4.333 korisnika socijalne pomoći.

Đorđević je novinarima posle sastanka u Palati Srbija u Beogradu kazao da je većinu problema u funkcionisanju centara za socijalni rad na Kosovu i Metohiji moguće rešiti u roku od dva do tri meseca.

"Nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i današnjeg sastanka sa direktorima ustanova socijalne zaštite čuli smo sa kojim se problemima suočavaju građani koji koriste socijalnu pomoć u našoj pokrajini. Negde postoje problemi sa naponom, negde problemi sa prevozom, sve to Ministarstvo za rad može da reši za dva do tri meseca", kazao je Đorđević. Ministar je dodao da će osim pomoći u unapređenju funkcionisanja ustanova socijalne zaštite, Vlada Srbije tražiti načine kako bi pomogla građanima na Kosovu i Metohiji pri osnivanju malih preduzeća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE