Obrenovac, 14.11.2019

MISLODJIN I 'GETO' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.03.2019.
Kojim putem i gde ?

Foto:lokalnenovine.rs
Sve nas je obradovala cinjenica izgradnje novog mosta, uklapa se u celu pricu "MeiTa"(1,2...nastavi niz), Obrenovac-najveće gradilište i budućnost Srbije. Svakako to i jeste. Medjutim, kao i u svemu u zivotu, nismo uvek u stanju da sagledamo bas sve aspekte plana i programa, nekada se dese i "nezeljeni efekti".

Most aj i nekako, ali pored redovne petlje pojavila se jos jedna "petlja". U sred svetle buducnosti jedna mala tacka mraka. Mozda novo naselje, u vec "regularnom naselju", geto u Mislodjinu... Bajkovito savrsenstvo na trenutak mora da pritisne pauzu jer nismo resili bas svaki problem i uklopili bas sve elemente kako treba, zar ne ?

Tri/cetiri kuce, dakle porodice, u samom dnu svetle buducnosti, u mraku, blatu, odseceni od sveta ? Hajde sto vise ne mozemo kod "Cige" da krpimo gumi za 200 kinti, pa nekada i za toliko na "dodjem ti", ali sto ne mozemo da idemo na posao i u skolu cisti i suvi, u 21. veku, u sred najveceg projekta u nasoj zemlji ? Dakle, velika i znacajna investicija drugova Kineza ( u narodu poznatiji i kao kinjoni, sve je "topedecet" i imenu Li).

U tom fenomenalnom planu da ulože u nešto što je za nas veoma praktično, a morate priznati i lepo, bar će biti, izostalo je resenje za nekoliko porodica koje danas žive okružene ovim ogromnim gradilištem. Kako kažu, gde god se okrenu ili krenu, nalete na mašinu i to kada krenu nekim improvizovanim putevima, jer onog "regularnog" puta nema. Generacije, što bi rekao naš narod, od 7 do 77 u tih nekoliko kuća čije pitanje je ostalo nereseno. Kažu žive kao u logoru, odvojeni od svih i svega, bez mogućnosti da normalno odu u školu, na posao, kod lekara, u prodavnicu...

Nedavno je usledila poseta predsednika opštine, Miroslava Čučkovića, koji i sam, prema njihovim rečima, nije znao kako do njih da dodje. Tada im je obećano da će se naći rešenje, u dogovoru sa investitorom i izvodjačem radova.
Kako nam je nakon naše posete ovim ljudima rekao, rešavanje ovog problema je u proceduri. Trenutno se radi na eksproprijaciji parcela preko kojih će ići put do ovih kuća... "Problem je trebalo rešiti na vreme, ali porodice nisu pokazale razumevanje za ponude države.

U ovom trenutku imamo uverenja i potpunu spremnost Kineskog izvođača i nadzora da će problem biti rešen na najbolji mogući način."- kaže Čučković. Mi ćemo nastaviti da posećujemo naše nove prijatelje i zajedno sa njima čekati obećano rešenje...

Do tada, pogledajte video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE