Obrenovac, 21.02.2020

Iz opštine stigao poklon za Posavce


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2019.
Filmska sekcija nizaće još bolje rezultate sa novim profesionalnim mikrofonom

Foto:lokalnenovine.rs
Polaznici filmske sekcije Osnovne škole „Posavski partizani“ čitavom svetu pokazali su svoj kvalitet i svoje ambicije. Posebno značajna je i sama činjenica da je njihov rad prepoznat i na nivou opštine, što je bio razlog više da se ispuni dato obećanje.

Naime, pre odlaska na festival koji se održao u Valensiji, a na kom su Posavci predstavili svoj dokumentarni film „Eko koš“, predsedniku Gradske opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću mladi talenti otkrili su šta im to nedostaje kako bi bili još bolji.

U pitanju je bio profesionalni mikrofon, koji ih je, kako se ispostavilo, samo čekao da se vrate i prenesu utiske sa svetske filmske scene. Obećanje koje im je Čučković dao sada je ispunjeno i nova ostvarenja pratiće ubuduće i kvalitetnija oprema.

„Veoma smo zadovoljni što će upravo ova deca i njihov rad biti vredniji, u tom smislu što će moći da koriste profesionalniju opremu i da rade kvalitetnije filmove. Njihov cilj je da se dobro zabave, da nauče dosta toga vezanog za film i da učestvuju na brojnim festivalima kao što je to bio festival u Valensiji“, rekao je Predrag Vukosavljević, nastavnik Osnovne škole „Posavski partizani“.

Zadovoljan zbog rekacija mladih i talentovanih Obrenovčana, Čučković je poručio da će opština uvek biti na raspolaganju svim kreativnim i ambicioznim sekcijama poput ove.

„Samo je važno da ostanemo ovde i da razvijamo našu zemlju svi zajedno. Mi ćemo pomoći sve što treba, svim sekcijama u Obrenovcu, koje su motivisane i žele da rade za svoju opštinu i svoj lični uspeh i uspeh sekcije“, kazao je Čučković u razgovoru sa članovima filmske sekcije.

Iz Gradske opštine Obrenovac navode da im je među prvima na listi prioriteta unapređenje uslova u kojima stvaraju mladi talenti.

„Isto kao što nam je bitno da ova deca dobijaju petice iz matematike, srpskog, geografije, istorije, toliko je bitno i da pokažu koliko su kreativni i pokažu svoju maštovitost. Mi smo naše obećanje morali da održimo. Ovog puta je to bio mikrofon, koji će možda biti baš taj korak dalje ka još boljim rezultatima“, rekao je Dragan Blažić, predsednik Komisije za obrazovanje.

Učenici koji ulažu maksimalne napore pri realizaciji svakog osmišljenog projekta spremni su bili i na mnoštvo odricanja. Sati provedeni u školi tokom izrade filma rezultirali su time da je film obrenovačkih osnovaca stao rame uz rame sa preko 300 filmova iz cele Evrope.

Posavci sada pred sobom imaju nove ciljeve, a nadležni će se potruditi da uklone sve prepreke koje bi se mogle naći na putu do novih priznanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE