Obrenovac, 21.05.2019

Potpisan ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta o realizaciji projekta #youthHUB


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2018.
Gradska opština Obrenovac je dobila sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za realizaciju projekta Obrenovac #youthHUB

Foto:@CuckovicM
Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić potpisao je sa predstavnicima 22 lokalne samouprave ugovore o finansiranju projekata iz oblasti omladinske politike. Na taj način, jedinicama lokalne samouprave dodeljeno je 39.6 miliona dinara, opredeljenih za realizaciju 22 projekta koja imaju za cilj razvijanje ličnih potencijala mladih i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti.

Gradska opština Obrenovac je u okviru oblasti 1a: Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešÄ‡e u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja, neformalno obrazovanje i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (renoviranje i opremanje kancelarije za mlade, omladinskih klubova i drugih prostora za mlade) pored još dve opštine iz Srbije, dobila podršku za realizaciju projekta Obrenovac #youthHUB u ukupnom iznosu od  2.459.277,60  dinara.

Realizacija projekta Obrenovac #youthHUB podrazmeva adaptaciju i opremanje jednog dela bioskopa ”Palež” sa ciljem stvaranja uslova u Obrenovcu za okupljanje IT zajednice. Obrenovac #youthHUB će biti mesto koje služi za okupljanje svih Obrenovčana sa IT scene.

Tu će se susretati i zajedno raditi programeri, dizajneri, marketeri, preduzetnici, a svi sa istim ciljem – da podele znanje i da zajedno rade na stvaranju novih projekata. Ideja je da to bude Coworking – prostor za zajednički rad. Obrenovac #youthHUB će nuditi prostor za individualce ili timove koji traže prijatne uslove za rad. Prostor će  obezbediti ambijent koji podstiče ambiciju i inspiraciju, priliku da se upoznaju sjajni ljude kao i da se pronađe podrška za razvoj svojih proizvoda i biznisa. Misija prostora biće razmena energija, iskustava i znanja pa će biti dizajniran tako da podrži različite vrste dešavanja. Nudićemo prostor za organizaciju konferenecija, predavanja, panela, radionica, meetupa, promocija i koktela.

"Činjenica da naš projekat prepoznat od strane Ministarstva omladine i sporta i da je nagrađen sa najvećim iznosom sredstava od svih opština iz Srbije koje su aplicirale za dobijanje sredstava po ovom konkursu predstavlja jednu potvrdu ispravnosti rada, jednu veliku satisfakciju za kompletno opštinsko rukovodstvo i za kompletnu opštinsku administraciju. Želeo bih da napomenem i dokaz ozbiljnosti kredibiliteta našeg predsednika opštine koji je izgradio u odnosu sa Vladom i ostalim institucijama naše Republike u cilju koji za posledicu imaju stalno obezbeđivanje dodatnih novčanih sredstava za finansiranje raznih projekata za naše Obrenovčane." - rekao je Milorad Kosanović, načelnik opštinske uprave.

Jedinice lokalne samouprave najznačajniji su partner Ministarstva u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou i ostvarivanju vizije i ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima.

„Imajući u vidu da mladi nisu samo budućnost, već su pre svega sadašnjost našeg društva, finansiranjem projekata na lokalnom nivou, zajednički radimo na poboljšanju uslova života omladine širom Srbije. Najveći izazov koji ovim putem zajedno rešavamo su pitanja aktivizma, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i povećanja zaposlenosti, a projekti za koje su danas potpisani ugovori imaju za cilj upravo to, da budu podsticaj mladim naraštajima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju“, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Od svog osnivanja do danas, Ministarstvo omladine i sporta je na osnovu 16 konkursa namenjenih jedinicama lokalne samouprave dodelilo približno 320 miliona dinara za 492 projekta za mlade.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE