Obrenovac, 17.06.2019

MAJSTORI ZAKAZUJU KAO LEKARI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 05.12.2018.
Slobodni su termini tek za mart, vozači navalili zbog tehničkih pregleda, a kazne su za sve kritične

Foto:Profimedia/Wavebreak
Navikli smo na lekare koji nam zakazuju pregled za nekoliko meseci, ne bi nas začudilo ni da čekamo mesecima na uknjiženje stana, kao ni da tapkamo prstima dok čekamo razgovor za vizu, ali obaveza da se više meseci unapred rezerviše termin za limara je već previše.

A trenutno je situacija upravo takva. Limari širom Srbije ne mogu da stignu da poprave sve automobile koji im dolaze, pa su počeli da zakazuju termine.

- Kupio sam polovan auto i rešio da mu sredim limariju na pojedinim mestima. Pokucao sam na desetak adresa, ali nigde nisu mogli da me prime. Rekli su da su u haosu zbog novih pravila za tehnički pregled i da ljudi masovno dolaze da srede koroziju na vozilima kako ne bi došli u situaciju da im prave problem tokom tehničkog pregleda - kaže Mitar D. iz Beograda.

- Nema šanse, do marta nemamo ni pola sata slobodna. Pitajte moju suprugu, posvedočiće vam da ne izlazim iz radionice - kažu u jednoj beogradskoj radnji.

Najveći problemi sa kojima se vozači javljaju su rđa na karoseriji i ulubljenja limenih delova.

Od jula se primenjuju nova, mnogo strožija, pravila za tehničke preglede na kojima je dozvoljena površinska rđa, ali ne i ona koja je zahvtaila vitalnije delove vozila.

Zbog ovih novih pravila mnogi vozači nisu uspeli da registruju svoje ljubimce, a uplašeni njihovim iskustvom ostali vozači požurili su da srede sve nedostatke.

Mnogi kontrolori vraćaju auto sa tehničkog i zbog sitnica, iz straha da i sami ne budu kažnjeni pošto im prete kazne od 20.000 do 40.000 dinara, dok je za vlasnike servisa još veća kazna, od 60.000 do 800.000 dinara, kao i oduzimanje ovlašćenja za tehnički pregled.

Najviše im dolaze zbog trulih koševa, nosača motora, kao i prednjeg i zadnjeg lonca na izduvnom sistemu, što je dokaz dubinske korozije.

- Objašnjavali smo jednom čoveku da nije svaka rđa problem, ali kaže da je čuo da se dešava vraćaju sa tehničkog i zbog najmanjih sitnica, pa nije hteo da rizikuje, a i sad kad je odlučio da sredi automobil, rešio je da mu sredi sve probleme sa limarijom - priča limar i ponavlja da će biti slobodan u martu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE