Obrenovac, 28.05.2020

Posao za mlade lekare u Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.01.2019.
Pet mladih lekara potpisalo ugovor o radnom angažovanju na neodređeno vreme u Domu zdravlja

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je pet mladih lekara potpisalo ugovor o radnom angažovanju na neodređeno vreme u Domu zdravlja Obrenovac. Prema rečima direktora ove ustanove dr Obrada Isailovića, ovo je prvo potpisivanje ugovora posle sedam godina.

"Nakon skoro sedam godina mi smo primili na neodređeno vreme pet lekara i dva vozača ambulantnih kola. Veoma sam srećan i ponosan i mislim da ćemo u 2019. godini nastaviti istim trendom. Imamo u planu prijem još mladih lekara i medicinskih sestara kao i nemedicinskog osoblja. Raduje me i to da ćemo do aprila uputiti sedam lekara na specijalizacije, te ćemo vrlo brzo popuniti naše rupe koje su se otvorile odlaskom starijih specijalista u penziju ili privatnu praksu. Svi ovi lekari su radili po pet do šest godina na određeno vreme, što je izazivalo određenu nesigurnost kod njih, da li da napuste Srbiju", kazao je Isailović.

On je ovom prilikom istakao i to da je ustanova uspela da sačuva dobar kadar i rekao da se nada da će oni opravdati poverenje.

"Po kadrovskom planu nama treba još desetak lekara, isto toliko medicinskih tehničara, kao i vozača, jer pokrivamo područje od 412 kilometara kvaratnih sa 75 hiljada stanovnika, područje Obrenovca je razuđeno, a mi raspolažemo sa istim brojem medicinskog osoblja kao i pre deset godina", objasnio je Isailović i izrazio nadu da će Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje razumeti realne potrebe Obrenovca i izaći u susret zahtevu za angažovanjem osoblja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je tom prilikom najavio da će opština finansirati specijalizacije lekara.

"Apsolutno nije tajna da, ne samo u Srbiji nego u kompletnom regionu, Hrvatskoj, Bosni, mladi, posebno medicinski radnici, žele da napuste zemlju. Ovo je naš konkretan doprinos da se taj proces što više spreči u našem Obrenovcu. Čudno su me ljudi posmatrali kada smo pre nekoliko godina pokrenuli opštinski projekat ”Zajedno do zdravlja” i angažovali sve lekare sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje upravo sa željom da se tim ljudima pruži mogućnost da ostanu ovde i žive u svom gradu", rekao je Čučković.

Predsednik opštine Obrenovac naglasio je da je pored novca važno i politikom pružanja jednakih šansi za sve stvoriti ambijent da mladi ostanu u svom gradu i tu grade budućnost.

"Mi ćemo finansirati i specijalizacije oftalmologa zato što to nedostaje našem Domu zdravlja, a nakon toga ćemo, zbog razuđenosti naše teritorije, finansirati i još jednu ekipu Hitne pomoći", najavio je Čučković.

Dr Bojan Naumović, jedan od lekara koji je danas potpisao ugovor, napomenuo je da današnji dan predstavlja veliki motiv za dalji rad i usavršavanje.

"U službi za zadravstvenu zaštitu odraslog stanovništva radim na određeno vreme od 2012. godine. Ovo je veliki dan za mene i veliki motiv za dalji rad i usavršavanje, takođe, veliki motiv nam je i obećanje predsednika opštine da ćemo uskoro dobiti specijalizacije, jer mislim da svaki lekar sanja da bude specijalista određene grane medicine", istakao je Naumović i zahvalio se rukovodstvu na ukazanom poverenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE