Obrenovac, 21.01.2019

UREĐENJE PUTA KROZ ŠUMU IZMEĐU BARIČA I MALE MOŠTANICE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2018
Zahvaljujući inicijativi Saveta Mesnih zajednica Mala Moštanica i Barič pokrenuta je akcija uređenja puta koji spaja ova dva sela. 

Foto:MZ Mala Moštanica
Zahvaljujući inicijativi Saveta mesnih zajednica Mala Moštanica i Barič pokrenuta je akcija uređenja puta koji spaja ova dva sela. 

Šuma u Vinogradima bila je nekada omiljeno izletište meštana ovog kraja, a put koji vodi kroz šumu koristili su sportisti i rekreativci. Na žalost put nije uređivan trideset godina, a nekada popularna staza je neprohodna, obrasla trnjem i rastinjem. Želja Saveta mesnih zajednica Mala Moštanica i Barič je da izletište opet bude u funkciji, da se uredi trim staza, postave klupe i letnjikovci.

Udruženim snagama započeta je velika akcija uređenja ovog puta. Pored predstavnika mesnih zajednica, akciji su se priključili i predstavnici opštine Obrenovac, a u akciju su se uključila i obrenovačka Javna preduzeća.

"Došli smo na ideju da bi ovaj put trebali da uredimo i pretvorimo u pešačku zonu ili stazu zdravlja. Ovo je jedna od lepših lokacija na našoj teritoriji i kada se popnete tim puitem gore do vrha brda imate mogućnost da uživate u jednom prelepom pogledu na panoramu Obrenovca, ali i na teritoriju Srema. Veliku zahvalnost dugujemo Javnom preduzeću za izgradnju i JKP Obrenovac koji su nam pomogli na uređenju." - rekao je Miloš Stanojević, član gradskog veća.

Predsednik Saveta mesne zajednice Mala Moštanica, Ivan Lazarević, naglasio je da ovaj put kroz šumu vodi do starog restorana koji je osamdesetih godina bio jedno od kultnih mesta.

"Put od restorana Duboko do starog restorana vodi kroz šumu i dug je dva kilometra i praktično on je od osamdesete godine totalno zapušten.Ova akcija ima za cilj da uklonimo sve divlje deponije koje su nastale godinama iza nas i da put i putni pojas uredimo kako bi ovo preraslo u jednu divnu pešačku zonu i jedno odmaralište." - rekao je Ivan Lazarević.

Akciji uređenja priključio se i nekadašnji atletičar Dane Korica koji već godinama brine o životnoj sredini ovog dela opštine Obrenovac.

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, oduševljen ovom akcijom napisao je na svom Tviter nalogu: "Opštinsko rukovodstvo čine vredni i mladi ljudi. Ponosan sam, jer na ličnu inicijativu članovi saveta mesnih zajednica Barič i Mala Moštanica probijaju zapuštenu stazu zdravlja Daneta Korice kroz šumu na Dubokom.
Gradjani uživajte!"

Predstavnici mesnih zajednica Barič i Mala Moštanica naglašavaju da ih čeka mnogo posla, da se narednih dana radovi nastavljaju i apeluju na građane da se odazovu i uključe u uređenje ovog prostora.

"Danas smo uz pomoć mašina i velikog broja naših sugrađana uradili ogroman posao i poceli sređivanje, akcija se nastavlja i sutra, a ovim putem MOLIMO SVE NASE SUGRADJANE DA SE ODAZOVU I POMOGNU U SREĐIVANJU ! SLEDECE OKUPLJANJE ZAKAZANO JE ZA SUTRA tj. NEDELJA 20.05 U 09:00h KOD RESTORANA DUBOKO.
Želja nam je da našoj deci obezbedimo bolje uslove za život i sigurni smo da ima onih koji žele da odvoje 2 sata slobodnog vremena i dođu da pomognu." - navode iz Saveta MZ Mala Moštanica i Barič.

 
Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE