Obrenovac, 14.11.2018

Prazni─Źna atmosfera u boravku MNRO


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2017.
Korisnici se pripremaju za predstoje─çe novogodi┼ínje i bo┼żi─çne praznike...

Foto:Printscreen


´╗┐

Svakog decembra, u dnevnom boravku Centra za decu i omladinu ometenu u razvoju, sprovodi se niz kreativnih radionica. ─îlanovi centra stvaraju mala umetni─Źka dela koja ─çe biti dostupna na prodajnim izlo┼żbama u obrenova─Źkim javnim ustanovama i preduze─çima.

„Moram re─çi da su naši korisnici jako vredni tokom cele godine, ali naravno, kako se bli┼że praznici uvek smo fokusirani na izradu ukrasa koje prezentujemo na prodajnim izlo┼żbama. Ju─Źe smo imali jednu u Beogradu, u zgradi Telekoma. Obrenov─Źani ─çe naše radove mo─çi da vide na termoelektrani i na Ulici otvorenog srca 1. januara. Kao i do sada, tradicija se nastavlja, pa ─çemo u─Źestvovati i ove godine“, rekla je Bojana Babi─ç Popovi─ç, rukovodilac dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Izrada ukrasa i ostalih predmeta spada u radnu terapiju, a korisnicima su u svakom trenutku na raspolaganju terapeuti i defektolozi.

„Širok je spektar predmeta koje oni izra─Ĺuju. Od ikonica koje pravimo od gline, potom ih oni oslikavaju, boje, lakiraju, novogodišnjih ukrasa, gde oni seckaju, lepe, ukrasnih papira, novogodišnjih ven─Źi─ça... Oni to sve rade uz pomo─ç radnih terapeuta. Svako u skladu sa svojim mogu─çnostima u─Źestvuje u razli─Źitim fazama. Jasno je da oni ne mogu ceo proces izvesti od po─Źetka do kraja, zato su tu radni terapeuti i defektolozi koji im u tome poma┼żu“, dodala je Babi─ç Popovi─ç.

Osim izrade novogodišnjih predmeta, korisnici centra se pripremaju i da izvedu pozorišnu predstavu pred obrenova─Źkom publikom. „Koktel bajka“ ─çe u Sportsko-kulturnom centru biti odr┼żana 14. decembra u 11 ─Źasova. Radi se o projektu koji se sprovodi od aprila meseca, a podr┼żan je od strane Ministarstva kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE