Obrenovac, 22.08.2018

Praznična atmosfera u boravku MNRO


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2017.
Korisnici se pripremaju za predstojeće novogodišnje i božićne praznike...

Foto:Printscreen
Svakog decembra, u dnevnom boravku Centra za decu i omladinu ometenu u razvoju, sprovodi se niz kreativnih radionica. Članovi centra stvaraju mala umetnička dela koja će biti dostupna na prodajnim izložbama u obrenovačkim javnim ustanovama i preduzećima.

„Moram reći da su naši korisnici jako vredni tokom cele godine, ali naravno, kako se bliže praznici uvek smo fokusirani na izradu ukrasa koje prezentujemo na prodajnim izložbama. Juče smo imali jednu u Beogradu, u zgradi Telekoma. Obrenovčani će naše radove moći da vide na termoelektrani i na Ulici otvorenog srca 1. januara. Kao i do sada, tradicija se nastavlja, pa ćemo učestvovati i ove godine“, rekla je Bojana Babić Popović, rukovodilac dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Izrada ukrasa i ostalih predmeta spada u radnu terapiju, a korisnicima su u svakom trenutku na raspolaganju terapeuti i defektolozi.

„Širok je spektar predmeta koje oni izrađuju. Od ikonica koje pravimo od gline, potom ih oni oslikavaju, boje, lakiraju, novogodišnjih ukrasa, gde oni seckaju, lepe, ukrasnih papira, novogodišnjih venčića... Oni to sve rade uz pomoć radnih terapeuta. Svako u skladu sa svojim mogućnostima učestvuje u različitim fazama. Jasno je da oni ne mogu ceo proces izvesti od početka do kraja, zato su tu radni terapeuti i defektolozi koji im u tome pomažu“, dodala je Babić Popović.

Osim izrade novogodišnjih predmeta, korisnici centra se pripremaju i da izvedu pozorišnu predstavu pred obrenovačkom publikom. „Koktel bajka“ će u Sportsko-kulturnom centru biti održana 14. decembra u 11 časova. Radi se o projektu koji se sprovodi od aprila meseca, a podržan je od strane Ministarstva kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE