Obrenovac, 24.05.2019

Rekonstruisan most u Grabovcu, uskoro rekonstrukcija i u Skeli


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.07.2018.
Čučković sa svojim saradnicima obišao mesne zajednice Grabovac i Skela...

Foto:obrenovac.rs
U Grabovcu je pre izvesnog vremena u potpunosti rekonstruisan most preko obodno gravitacionog kanala u zaseoku Ševar.

Radovan Manojlović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je istakao da je opština krenula u reševanje sličnih problema po svim mesnim zajednicama. On je podsetio da su u prethodnom periodu završeni most u Bariču u Ulici Ace Tešića kao i most u Maričića potoku u Mislođinu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac Raša Prelić je objasnio da je u pitanju most koji spaja Romski kraj sa Donjim kraj.

"Radovi su trajali mesec dana, a zahvaljujući njima put se sada skraćuje za pet do šest kilometara. Stari most je bio urađen od dasaka i ranije se jedva prolazilo i peške, a kamoli vozilom." – kazao je Prelić.

Osam kilometara uzvodno se nalazi još jedan most u Ulici Miloja Beljinca u Skeli. Taj most je takođe izrađen od dasaka i trenutno je u lošem stanju. Predsednik opštine Miroslav Čučković je u razgovoru sa meštanima u Skeli obećao da će više ćuprija biti urađeno na teritoriji opštine kao i da će do kraja godine biti završen i pomenuti most.

Dejan Kamber, savetnik predsednika opštine je kazao da su sredstva za radove na rekonstrukciji mosta u Skeli obezbeđena u opštinskom budžetu.

"U toku je izrada projektne dokumentacije i očekujemo da će za mesec dana biti raspisan tender, tako da pouzdano mogu reći da ćemo do kraja godine i ovaj most završiti po uzoru na onaj u Donjem kraju Grabovca." – istakao je Kamber i napomenuo da će tokom ove godine biti očišćeno i pet kilometara obodnog gravitacionog kanala čime će pored nesmetanog pristupa biti omogućeno i navodnjavanje parcela.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE