Obrenovac, 07.04.2020

Projekat 'Osnaživanje mladih poljoprivrednika' u PHŠ


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2019.
Iz Fondacije Ana i Vlade Divac obezbeđena sredstva za 33 mlada poljoprivrednika

Foto:lokalnenovine.rs
Projekat "Osnaživanje mladih poljoprivrednika", čiji je nosilac Fondacija Ana i Vlade Divac, realizuje se i u Poljoprivredno-hemijskoj školi u Obrenovcu. U 2019. godini ovim projektom podržana su 33 mlada poljoprivrednika sa sa više od 4 miliona dinara.

"Važno je da ovaj program proširimo što više po Srbiji. Mi svake godine sprovodimo i konkurs i to je izuzetna prilika za ove mlade ljude da se prijave i dobiju donacije koje će biti značajne za njih", rekao je Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, istakao je da Ministarstvo podržava maksimalno ovakav projekat koji u načelu podstiče mlade da se bave poljoprivredom. On je naglasio da je program značajan jer mladi imaju priliku da nauče da pišu biznis planove i tako dodatno unaprede svoje poslovanje.

Pristutnim maturantima obratio se i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"Omogućićemo nizom zajedničkih programa sa fondacijom Ana i Vlade Divac da mladi ostanu u Srbiji i razvijaju modernu i profitabilnu poljoprivrednu proizvodnju. Najvažnija bitka koju bijemo danas je bitka za ljude. Prerada sirovih proizvoda je budućnost. Opština će uvek biti uz svoj narod", poručio je Čučković.

Direktor Poljoprivredno-hemijske škole Dragoljub Zlatanović kaže da ova akcija predstavlja još jedan pokazatelj da Gradska opština Obrenovac zajedno sa školom i fondacijom brine o svim mladima i pomaže im u njihovom karijernom vođenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE