Obrenovac, 21.10.2019

Potpisan sporazum sa srednjom tehničkom školom ”Mihajlo Pupin” (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2018.
Danas je u zgradi opštine potpisan sporazum između Gradske opštine Obrenovac i Srednje tehničke škole ”Mihajlo Pupin”

Foto:obrenovac.rs
Sporazum su, u prisustvu v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića, potpisali predsednik opštine, Miroslav Čučković i direktor škole, dr Bratislav Spasić.

Primarni cilj sporazuma je odgovor škole potrebama dokvalifikacije i prekvalifikacije za sva zainteresovana lica koja, u vremenu brzih tehnoloških promena i potrebe promene radnog mesta, žele da dobiju kvalitetno obrazovanje i uspešno zaposlenje, rekao je Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

"Građani treba da znaju da je prvenstveno potpisan ugovor između JP ”Elektroprivreda Srbije” i srednje tehničke škole ”Mihajlo Pupin”. Ali taj ugovor je važan i za nas, jer smo se mi umešali u taj posao zahvaljujući činjenici da je direktor EPS-a Obrenovčanin. Za relativno mali novac će svi zainteresovani imati mogućnost prekvalifikacije i uspešno zaposlenje. EPS-u je u ovom trenutku potrebno više od 150 montera, a mi ćemo se potruditi i da ostale profile uključimo u sve ovo jer smo u stalnom smo kontaktu sa ustanovama i institucijama koje imaju potrebu za radnicima profila koja su trenutno deficitarna." – kazao je Jovanović.

Učenici će imati mogućnost da polaganjem diferencijalnih ispita prelaze iz jednog obrazovnog profila u drugi, a na taj način se otvaraju veće mogućnosti izbora za dalje školovanje kao i za eventualnu promenu odluke u izboru željenog zanimanja, objasnila je Duška Spasić, pomoćnik direktora škole.

"Imamo dve škole jedna je tehnička škola ”Mihajlo Pupin” tu imamo profile elektrotehničar multimedija, administrator računarskih mreža, alektrotehničar energetike, alektromonter mreža i postrojenja, tehničar za robotiku, brodomašinski tehničar, mašinski tehničar, automehaničar i mašinbravar i imamo školu ”Sveti Sava” to je medicinska škola gde su zastupljena zanimanja medicinska sestra – tehničar, medicinska sestra – vaspitač, fizioterapetuski tehničar, pedijatrijska sestra – tehničar, farmaceutski tehničar i gimnazije." – istakla je Duška Spasić.

Potpisnice sporazuma su se obavezale da će zajedničkim programom odrediti obrazovne oblasti i profile koje opština, odnosno privredni subjekti sa teritorije opštine Obrenovac iskažu kao prioritetne, a koji su neophodni i bitni za povećanje kadrovskih resursa, povećanje zaposlenosti i budući društveni i ekonomski razvoj Obrenovca.

Svi zainteresovani se mogu javiti na broj 066/013-505 ili lično u Kancelariji za mlade Gradske opštine Obrenovac u ponedeljak, 8. oktobra od 10.00 do 14.00 časova i u četvrtak, 11. oktobra od 13.00 do 17.00 časova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE