Obrenovac, 18.02.2020

PRIPREMITE NOVČANIKE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.03.2019.
Poreska uprava objavila kalendar plaćanja poreza za mart

Foto:Thinkstock
Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za mart, a prvi na listi koji su dužni da do utorka dostave ugovore o prihodima su - estradni menadžeri.

Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu, poručuju iz Poreske uprave.

Svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, takođe, treba do utorka da dostave odgovarajući izveštaj Poreskoj upravi u svom sedištu.

Do 11. marta određen je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Iz Poreske uprave poručuju da je do 15. marta rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza na prihod od obavljanja samostalne delatnosti.

Za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec rok je 15. u mesecu.

Sveštenici, verski službenici, domaći državljani zaposleni u inostranstvu i inostrani penzioneri plaćaju mesečnu akontaciju doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u roku od 15 dana po isteku meseca na osnovu rešenja Poreske uprave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE