Obrenovac, 28.02.2020

Izgrađen novi most u Grabovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.10.2019.
Umesto drvenog, Mihajlovića kraj u Grabovcu sada ima novi, betonski most

Foto:lokalnenovine.rs
Drveni most u Mihajlovića kraju u Grabovcu, koji se prostirao preko obodno-gravitacionog kanala, 2015. godine se urušio, a umesto njega je sada izgrađen novi. Radovi u vrednosti od 2,5 miliona dinara završeni su prošle nedelje, a ovu mesnu zajednicu danas je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"Od početka godine potpuno smo rekonstruisali tri mosta preko obodno gravitacionog kanala, ovaj na prostoru Grabovca i još dva na području Skele. Nećemo se na tome zaustaviti jer želimo da rekonstruišemo sve dotrajale mostove, ima ih još tri na celokupnoj teritoriji i oni će biti predviđeni planom i programom za sledeću godinu", rekao je savetnik predsednika gradske opštine Obrenovac Dejan Kamber.

On je naveo i to da će novi most, za čije je radove bilo zaduženo Javno vodoprivredno preduzeće "Beogradvode", olakšati svakodnevne odlaske do njiva brojnim meštanima.

"Poljoprivrednici sa svojom poljoprivrednom mehanizacijom su morali da obilaze i više desetina kilometara da bi došli do svojih njiva. Obodno gravitacioni kanal je dug 15 kilometara i najveći je kanal u Obrenovcu. U prethodnih par godina je čišćen u etapama od po 3 kilometra, prošle godine je čišćen deo u Skeli do reke Save", kazao objasnio je Kamber.

Predsednik opštine Miroslav Čučković konstatovao je da je voda u kanalu sada bistra i naglasio da će tako biti i u Rvatima kada se završe radovi na rekonstrukciji i čišćenju kanala Kupinac. On je ovom prilikom dao nalog izvođaču radova da se put koji je oštećen tokom izgradnje mosta vrati u prvobitno stanje.

Zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Grabovac Željko Topalović podsetio je da je na zahtev Saveta prošle godine izgrađen novi most u naselju Ševar i najavio da je za sledeću godinu planirana izgradnja mosta u Matića kraju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE