Obrenovac, 22.01.2020

Rekonstruisan most u Skeli


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2019.
U Mesnoj zajednici Skela završena je rekonstrukcija mosta u Ulici Miloja Beljinca

Foto:Printscreen
Most koji je izrađen od dasaka bio je u izuzetno lošem stanju, a prolazak poljoprvirednih mašina i meštana iz zaseoka Avramovića u potpunosti onemogućen. Zahvaljujući saradnji JVP "Beogradvode" i Gradske opštine Obrenovac izgrađen je novi most, pa meštani sada imaju siguran i bezbedan prolaz.

Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, podsetio je na početak rekonstrukcije mosta krajem januara i ovom prilikom najavio nove radove u Skeli.

"Na ovom prostoru sada imamo potpuno novi most, izgradili smo propust od 4 metra i time smo omogućili nesmetan prolazak svim našim poljoprivrednicima. Mi smo prethodno na ovom prostoru očistili obodno gravitacioni kanal u dužini od četiri kilometara a u planu je da uradimo još četiri do kraja godine. U planu je da 700 metara odavde uradimo još jedan most koji je takođe u jako lošem stanju", rekao je Kamber.

Član Saveta mesne zajednice Skela, Milan Stojić je izrazio zadovoljstvo povodom završetka ovih radova, s obzirom na to da poljoprivrednici nisu imali pristup parcelama i da su mnogo vremena i sredstava gubili kako bi došli do svojih njiva. 

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac, istakao je da most predstavlja i simbol oporavka JVP "Beogradvode".

"Sada možemo videti veliki broj sjajnih mladih Obrenovčana koji rade u ovom preduzeću i njima dugujemo zahvalnost, pošto su izneli najveći teret ovih radova. Samo kad vidimo bistrinu vode u kanalu, to je nešto što odavno nije viđeno. Sa druge strane mi sada imamo dva nova zadatka u Skeli, jedan je totalna rekonstrukcija Ulice 10. oktobar, koja će početi za nekoliko dana. Drugi zadatak za nas je da obezbedimo elektirčni priključak za objekat koji se nalazi na fudbalskom igralištu", kazao je Čučković.

Ovom prilikom najavljeno je da će mostovi biti rekonstruisani i u Piromanu i Grabovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE