Obrenovac, 31.03.2020

'Most srpsko-kineskog prijateljstva'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2019.
Obrenovčani predložili ime za most koji spaja Obrenovac i Surčin

Foto:lokalnenovine.rs
Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković predao je juče narodnu inicijativu nadležnom preduzeću JP "Putevi Srbije" da most koji spaja Obrenovac i Surčin dobije ime "Most srpsko-kineskog prijateljstva".

Čučković je izrazio zadovoljstvo zbog veoma značajnog trenutka za ceo grad, a inicijativu okarakterisao kao znak zahvalnosti kineskim graditeljima.

"Naš predlog na osnovu narodne inicijative jeste da most ponese ime srpsko-kineskog prijateljstva u znak zahvalnosti kineskim graditeljima, kineskoj državi na ovoj velikoj investiciji u našoj zemlji i mislim da će moći da podseća sve građane Obrenovca svojom grandioznošću i svojom veličinom i svim onim što će biti korisno za građane u budućnosti na prijateljstvo naše dve zemlje. Ovo nije prvo ulaganje Kine u našoj zemlji, znamo da su velikim ulaganjem suštinski spasili Železaru Smederevo, Borske rudnike i na ovaj način hoćemo da odamo znak zahvalnosti u ime cele države Srbije", rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac.

Čučković je pozvao sve Obrenovčane da u sredu, 18. decembra, prisustvuju svečanom otvaranju auto-puta Obrenovac-Surčin. Prevoz za građane koji su zainteresovani da se provozaju novom deonicom biće organizovan u 10 časova ispred Doma kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE