Obrenovac, 25.08.2019

MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELJA


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 18.07.2017.
Beograd ugostio mlade iz 57 zemalja sveta!

Foto:Printscreen
Međunarodna studentska nedelja u Beogradu okupila je više od 300 mladih sa svih kontinenata, koji učestvuju kako u edukativnom, tako i u kulturnom i zabavnom programu festivala.

Festival se ove godine, jedanaesti put, održava od 16. do 24. jula uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Učesnici će se na edukativnim radionicama baviti važnim temama, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu, aktivizam mladih ili nejednakost među polovima. Pošto su prethodnih godina gosti iz inostranstva pokazali veliko interesovanje za srpsku kulturu, imaće priliku da nauče više o tradiciji naše zemlje u okviru radionice „Mi volimo Srbiju“.

Kulturni i zabavni program festivala biće veoma bogat. Tako se u danas 18. jula na Dorćol placu održava manifestacija Sajam država, na kojem će dominirati šarenilo narodnih nošnji, hrane i pića iz svih zemalja učesnika festivala. Još jedan događaj koji u najboljem svetlu prenosi sliku zajedništva i neraskidivog prijateljstva jeste Defile zastava, koji će krenuti sa Trga Nikole Pašića u 16.30 sati u subotu 22. jula, a istog dana biće održano i humanitarno Umetničko veče.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE