Obrenovac, 21.02.2020

MOTO SUSRETI 2019.


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2019.
Osvećenjem motora u obrenovačkoj crkvi Silaska Svetog Duha na apostole zvanično je otvorena moto sezona

Foto:lokalnenovine.rs
U Obrenovcu je i ove godine održana tradicionalna manifestacija „Moto susreti“. Povezan sa pravoslavnim praznikom Cveti, ovaj događaj u porti obrenovačke crkve okuplja veliki broj ljubitelja dvotočkaša. Činom osveštavanja motora i blagoslovom od strane lokalnog sveštenstva, motociklisti su zvanično otvorili još jednu moto sezonu.

„Moto klub „Warriors“ po deseti put, tradicionalno, organizuje blagoslov motorista i osveštavanje motora, i okupili smo se da na ovaj način, kao i na svakom regionalnom otvaranju sezone, skrenemo pažnju svim učesnicima u saobraćaju da dodatno obrate pažnju zbog motociklista, koji su sa prvim sunčanim danima brojniji u saobraćaju. Treba da pogledaju dva puta u retrovizor pre nego što skrenu, obavezno na vreme uključe svoj migavac i da ne koriste svoj mobilni telefon tokom vožnje“, rekao je Rade Marković, potpredsednik Moto asocijacije Srbije.

On je ovom prilikom uputio apel svim učesnicima u saobraćaju, istakavši da je uzrok najvećeg broja saobraćajnih nesreća to što motociklisti na svojim motorima vrlo često budu neprimetni drugim vozačima.

„Najviše saobraćajnih nesreća se dešava zbog toša što motociklisti, odnosno motori, zbog svoje male mase, nisu uvek uočljivi u saobraćaju. Molimo, apelujemo na sve vozače, na sve učesnike u saobraćaju, da dodatno obrate pažnju na motocikliste“, poručio je Marković.

Službom u crkvi Silaska Svetog Duga na apostole izrečen je zavet da će motociklisti poštovati sebe, ali i ostale učesnike u saobraćaju.

Organizator manifestacije je Moto klub „Warriors“, koji je uz podršku i pokroviteljstvo Gradske opštine Obrenovac, u nedelju okupio više od 500 motorista. Oni su odmah po završetku službe prodefilovali obrenovačkim ulicama, a potom druženje nastavili u izletničkoj šumi Zabran.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE