Obrenovac, 11.07.2020

Gradi se novi most u Zabranu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.07.2019.
U izletničkoj šumi Zabran izvode se radovi na izgradnji novog pešačkog mosta preko kanala do dolme

Foto:Printscreen
Izgradnja novog mostića biće završena do sredine avgusta, a nalaziće se prekoputa ulaza na trim stazu. Radovi se izvode paralelno sa izgradnjom pešačkih i biciklističkih staza duž Zabranskog puta, te će po njihovom završetku, omiljena lokacija svih Obrenovčana pružiti mogućnost za korišćenje staza u dužini od 10 kilometara, rekao je direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić.

"Novi mostić se gradi u dužini od 12 metara i to sinhornizovano sa radovima na pešačko biciklističkoj stazi, tako da ćemo bukvalno napraviti veliki prsten za rekreaciju oko Zabrana. Ispoštovali smo inicijativu građana kako bi svi rekreativci lakše mogli da pređu na dolmu na kojoj je bolje trčati", istakao je Andrić.

On je objasnio da se radovi, kao i svake godine, izvode i u forlandu, najpre se vrši čišćenje od blata, a zatim se obavlja presipanje šljunka preko postojeće plaže.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković rekao je da će izgradnja mosta upotpuniti sportsko-rekreativni sadržaj u Zabranu i zaključio da će posetioci moći bezbedno da se rekreiraju bilo šetnjom, vožnjom bicikla ili trčanjem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE