Obrenovac, 22.02.2020

OBELEŽENA GODIŠNjICA POGIBIJE MAJORA NEBOJŠE TEPAVCA U VUKIĆEVICI


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 05.04.2017
Major Nebojša Tepavac poginuo je tokom NATO bombardovanja,5. aprila 1999. godine na vatrenom položaju u selu Vukićevica
U selu Vukićevica danas je održan pomen nastaradalom majoru Nebojši Tepavcu. Major Nebojša Tepavac je 5. aprila 1999. godine stradao od dejstva protivradarske rakete NATO-a, izvršavajući borbeni zadatak u sastavu 8. raketnog diviziona 250. raketne brigade PVO.
Svake godine 5. aprila, na mestu pogibije majora Tepavca, porodica, prijatelji, predstavnici Gradske opštine Obrenovac i udruženja boraca polažu vence na spomen obeležje.


Prilikom obraćanja prisutnima predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao se već 18 godina obeležava na istom mestu tragičan datum i naglasio da se nikad ne smeju zaboraviti žrtve koje su pale za slobodu.
- Svi oslobodioci naše države, naše otadžbine i našeg Obrenovca imaće puno poštovanje svih nas. Akcija ,,Milosrdni anđeo" je odnela našeg anđela. Ono što nas danas hrabri je da će 2017. godina biti obeležena nabavkom nove opreme i ta akcija će imati jedan cilj da sve ostale buduće agresore odvrati od činjenice da mogu jednu zemlju da bombarduju i da ta odluka Vlade Republike Srbije bude spokojstvo za ove mališane koji su danas sa nama. Živela Srbija i večna slava našeg majora Tepavca - istakao je Čučković.

Major Nebojša Tepavac rođen je 27. marta 1961. godine u Šapcu. Završio je Vazduhoplovnu vojnu gimnaziju u Mostaru i Vazduhoplovno-tehničku vojnu akademiju u Rajlovcu. U toku rata bio je na dužnosti komandira baterije za vođenje raketa. Dana 5. aprila 1999. godine na vatrenom položaju u selu Vukićevica, opština Obrenovac, izvršavajući borbeni zadatak u sastavu borbene posluge 8. raketnog diviziona 250. Raketne brigade PVO, od dejstva protivradarske rakete NATO-a smrtno je stradao. Posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblasti od brane i bezbednosti I stepena i unapređen u čin majora. Sahranjen je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Zbog herojske žrtve od 2013. godine jedna ulica u Obrenovcu nosi naziv po majoru Nebojši Tepavac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE