Obrenovac, 25.08.2019

U─Źesnici srednjih ┼íkola u obilasku fabrike Mei Ta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2017.
U─Źenici ─Źetvrtog razreda Poljoprivredno - hemijske i Tehni─Źke ┼íkole, sa ─Źelnicima Gradske op┼ítine Obrenovac, danas su bili u obilasku pogona fabrike Mei Ta u Bari─Źu

Foto:Printscreen


´╗┐

Mladi Obrenov─Źani mogli su da vide kako izgleda organizacija rada i proces proizvodnje u jednoj  od najve─çih fabrika na teritoriji grada Beograda.

"─îetvrta industrijska revolucija je nesumnjivo po─Źela i tra┼żi nova znanja, nove tehnologije, visoko obrazovanje i poseta današnjoj fabrici Mei Ta ono gde ─çe svi naši u─Źenici završnih razreda imati priliku da vide šta je to što se od njih o─Źekuje. Ono što mogu da vide su fantasti─Źni uslovi za rad, da ─çe svako njihovo znanje biti dobro pla─çeno i mora biti primenjeno. Zbog toga  se toliko u Srbiji insistira na dualnom obrazovanju. Kada nau─Źe nešto u školskim klupama, fakultetima treba da im poka┼żemo prakti─Źnu primenu svega toga. Ono što nas raduje to je da Obrenovac pokazuje da Srbija više nije zemlja jeftine radne snage. Visoke tehnologije tra┼że visoko obrazovanje, a zbog toga su i uslovi rada, a i same plate zaposlenih nešto što ─çe im sigurno pomo─çi u ┼żivotu, odnosno obezbediti egzistenciju, " rekao je Dragan Bla┼żi─ç, ─Źlan opštinskog Ve─ça.

Posao za mlade i mogu─çnost ostanka u Obrenovcu jeste ono na ─Źemu radi cela zajednica.

"Gradska opština Obrenovac mnogo toga ─Źini kako bi mlade zaposlila, dala perspektivu i kako bi svi ostali u Obrenovcu. Naš grad treba da podignemo na viši nivo njihovim znanjem, zalaganjem i trudom. Ova fabrika je dokaz što ova opština radi i koliko svog rada i vremena posve─çuje našim mladim sugra─Ĺanima. Naravno, po planu je da se ovakve stvari rade i u naraednom periodu, da se nove fabrike grade, a mi ─çemo se kao opština potruditi da im pru┼żimo nove programe, gde ─çe sticati nova znanja i gde ─çe novo ste─Źeno znanje upotrebiti na ovakvim mestima, " navodi Miloš Stanojevi─ç, ─Źlan Ve─ça Gradske opštine Obrenovac.

Dobrodošlicu je priredio i jedan od direktora Mei Te, a nakon obilaska upravne zgrade i kratkog upoznavanja sa radom, srednjoškolci su obišli pogon mašinske obrade.

"U pogonu mašinske obrade imamo tri veoma intezivne aktivnosti, jedne su aktivnosti predserijske proizvodnje, zatim instalacija nove opreme i trening za nove radnike. Ova poseta ─çe sigurno za njih biti inspirativna, jer ─çe videti CNC mašine, proizvode koje ─çe se ugra─Ĺivati kod našeg krajnjeg kupca Daimlera, " objasnio je Dimitrije Naprta iz kompanije Mei Ta.

"Danas su nas posetili u─Źenici obrenova─Źkih srednjih škola i obišli su livnicu, tamo ─çe da se upoznaju sa na─Źinom našeg rada i postupkom livenja i pravljenja kalupa, " kazao je Kosta Toši─ç, vo─Ĺa proizvodnje u livnici Mei Ta.

Iz kompanije isti─Źu da zdravlje zaposlenih mora biti na prvom mestu.

"Naša odluka i odluka menad┼żmenta, kao i svih naših zaposlenih je da se preventivno radi na o─Źuvanju zdravlja zaposlenih. To zna─Źi da je nula povreda naš krajnji cilj, nula profesionalnih oboljenja i zdrava ┼żivotna sredina za nas i naše sugra─Ĺane, " rekla je Gordana Vasojevi─ç iz kompanije Mei Ta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE