Obrenovac, 19.02.2020

'MILOŠ VELIKI' STVORIO VELIKE GUŽVE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.08.2019.
Predlažu se tri alternativna pravca kojima se izlazi na Ibarsku magistralu i nastavlja dalje ka centru Beograda

Foto:Printscreen
Nakon otvaranja auto-puta "Miloš Veliki", od Obrenovca do Čačka, došlo je do zagušenja Obrenovačkog puta kroz Barič i Umku.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković veruje da će mnogo manje gužve biti krajem decembra kada bude otvorena deonica auto-puta od Obrenovca do Surčina. On vozačima, koji se isključuju sa auto-puta, predlaže tri alternativna pravca kojima se izlazi na Ibarsku magistralu i nastavlja dalje ka centru Beograda:

- Alternativni put preko Velike i Male Moštanice ka Sremčici.
- Alternativni put preko Draževca, Vranića i Meljaka.
- Alternativni put preko Draževca, Stepojevca i Meljaka.

Čučković očekuje normalizaciju saobraćaja u narednim danima zbog promovisanja alternativnih pravaca koji vode do auto-puta. Iz pomenutih razloga, a u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i ”Putevima Srbije”, Gradska opština Obrenovac dodatno finansirala putokaze koji će danas biti postavljeni na svim alternativnim pravcima.

Ranije jutros Čučković je u jutarnjem programu RTS-a objasnio da je reč o putevima koje su ”Putevi Srbije” izgradili u potpunosti nove ili su rehabilitovali stare.

On je dodao da “Putevi Srbije” redovno prate saobraćaj na deonici Barič–Umka i da je dnevno u proseku to nekih 13.970 vozila, kao i da se radi o Obrenovčanima koji odlaze i vraćaju se iz Beograda svakog dana.

"Na tu cifru se sada nadovezalo nekih sve ukupno 20.200 vozila koji su prošli za ovih nekoliko dana od otvaranja auto-puta i mi smo gledali po segmentima u najvećem špicu od 12 do 16 časova, “Putevi Srbije” su izbrojali prvog dana kada se otvorio put 4.700 vozila, a drugog dana blizu 4.000 vozila", rekao je Čučković.

Ukazao je da je prvi dan nakon otvaranja auto-puta saobraćajni kolaps bio na svakom metru od Obrenovca do Beograda, kroz Barič i Umku, dok je juče saobraćaj u potpunosti normalno funkcionisao.

Čučković navodi da na smanjenje gužvi utiče nekoliko stvari, a najviše to da se ispromovišu alternativni pravci koji vode do uključenja na auto-put.

Treba voditi računa i o bezbednosnom aspektu sada kada je pojačan saobraćaj ka Obrenovcu, zbog toga je i pojačano prisustvo saobraćajne policije, napominje Čučković.

"Pratićemo ove situacije kada su smene turista i početak školske godine, imaćemo i sastanke sa roditeljima i učenicima osnovne škole u Bariču, kako bismo izbegli sve moguće neželjene situacije u narednom periodu", poručio je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE