Obrenovac, 05.04.2020

Naselje Muzička kolonija dobija grejanje (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.12.2019.
Na sistem centralnog grejanja biće priključeno 170 domaćinstava

Foto:lokalnenovine.rs
Javno komunalno preduzeće "Toplovod" pristupilo je širenju toplovodne mreže u naselju Muzička kolonija. Radovi u vrednosti od četiri miliona dinara pružiće mogućnost da se 170 domaćinstava priključi na sistem centralnog grejanja.

Boris Ivković, direktor JKP "Toplovod", naglasio je da je reč o novim radovi na proširenju toplotne mreže u Obrenovcu.

"Ovde ćemo izgraditi novu toplotnu podstanicu 45A, uz naselje Stara ciglana na Šabačkom putu sve do centra Muzičke kolonije. Građani treba da znaju da bi mi danas bili na ovom mestu, četiri godine smo sanirali dolazni primar u dužini od nekoliko kilometara. Pre tri godine smo uradili od zaleđa Doma kulture, tj od Rvata, sve do zgrade ,,HELP”-a i prošle godine smo nastavili. Sada na ovom mestu imamo dovoljne količine pouzdane energije, bez gubitaka u mreži", rekao je Ivković.

On je istakao da se ovakvim radovima znatno podiže briga o zaštiti životne sredine, zato što se, prema njegovim rečima, godišnje ugasi 200 dimnjaka, kada se kuće priključe na centralno grejanje.

Radovi su započeti krajem novembra, dok će meštani već sledeće zime biti u doplim domovima.

Zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac Milorad Janković izrazio je zadovoljstvo zato što se naselje Muzička kolonija napokon priključuje na toplovodnu mrežu.

"Na ovom mestu je 1981. godine stiglo grejanje i tu je stalo. Danas na istom ovom mestu ćemo da slavimo, zato što i naše naselje konačno dobija grejanje. Narod je godinama čekao da ovi radovi počnu i raduje nas što se obećanja pretvaraju u dela", kazao je Janković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je gradilište i tom prilikom razgovarao sa meštanima.

"Cev koja dolazi do Šabačkog puta pa onda izgradnja te cevi traje godinu dana. Sekundari koji se šire po sokacima slede nakon toga. Belo Polje se radilo svaki dan, dok nije završeno i tako će i ovde biti. Važno je sad da imamo dovoljno energije. Ranije se vuklo nažalost na druge strane. Mi želimo da svi meštani ovog dela Obrenovca imaju celokupnu infrastrukturu", naglasio je Čučković.

Predsednik opštine je sa okupljenim građanima razgovarao i o tome kada će stanovnici sa Šabačkog puta dobiti grejanje.

"Mi sada u decembru isplaćujemo narod, posle toga se raspisuje tender za izvođenje radova. Taj tender traje 60 dana. Ovo je projekat koji radi "TENT" i mi cev možemo očekivati na zimu 2021. godine", objasnio je Čučković.

Čučković je najavio da će u vrlo bliskom periodu meštani ovog dela Obrenovca dobiti kanalizacionu mrežu koja će se prostirati od supermarketa "Aman" do nadvožnjaka i zatim će ići levo u pravcu Ulice Drage Vukovića Korčagina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE