Obrenovac, 19.01.2020

Fondacija Ana i Vlade Divac podržala inicijative Obrenovčana


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2019.
Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom

Foto:Printscreen
U okviru konkursa „Možemo i mi“, koji drugu godinu zaredom sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac, podržano je devet inicijativa u Obrenovcu, u vrednosti od 2,8 miliona dinara. Projekti koji će u narednom periodu biti realizovani za cilj imaju rešavanje svakodnevnih problema u zajednici, odgovaraju na najvažnije potrebe građana i istovremeno stvaraju prostor za saradnju između i izbeglica i lokalnog stanovništva.

„Cilj ovog projekta je da pomognemo lokalnoj zajednici, uključujući veliki broj migranata i lokalnog stanovništva koji će da reše neke probleme u svojoj zajednici. Imali smo pre ovoga istraživanje šta je potrebno da se uradi i veoma nam je drago što se javio veliki broj omladinskih organizacija, koje su dobile mogućnost za realizaciju čak devet projekata. Tako će svojim primerom, kroz volonterizam, pokazati kako stvari treba da se završe“, rekla je Ivana Živanović ispred Fondacije Ana i Vlade Divac.

Jedan od podržanih projekata jeste i projekat Centra za različitosti pod nazivom „Pronađi razliku“, koji podrazumeva pomoć ruralnim sredinama, ali i socijalnu inkluziju velikog broja migranata.

„Pre svega, mi smo više hteli da se fokusiramo na ruralnu sredinu, ne na sam centar Obrenovca. Naš projekat usmeren je ka rekonstrukciji i opremanju sportskom opremom vežbališta Osnovne škole „Živojin Perić“ u Stublinama i uz to ćemo organizovati kreativne radionice za migrante, gde će oni izrađivati različite igre koje će kasnije biti donirane toj školi“, kazala je Tatjana Zatravec iz Centra za različitosti.

Intenzivna saradnja Gradske opštine Obrenovac i Fondacije Ana i Vlade Divac, započeta 2014. godine, pokazala je brojne rezultate, pogotovo kroz pomoć poplavljenim područjima.

„Odlično smo sarađivali na više projekata sa njima i mogu reći da je ta pomoć bila i obilna i precizna, kvalitetna i stigla je do naših građana onda kada je to bilo najpotrebnije“, rekao je Aleksandar Pantelić, član Veća GO Obrenovac, koji je posebno pohvalio inicijative mladih Obrenovčana.

On je potvrdio da se aktivnosti odnose na problem migracija, naglasivši da je Obrenovac grad sa najviše podržanih projekata.

U okviru ovog projekta Fondacija Ana i Vlade Divac organizovaće festivale solidarnosti, na kojima će biti predstavljeni rezultati projekta, pri čemu će se podsticati odgovornost, solidarnost i inkluzija među građanima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE