Obrenovac, 14.07.2020

Rekonstrukcija Ulice Palih boraca u Maloj Moštanici


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.02.2020.
Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji puteva...

Foto:lokalnenovine.rs


Danas se izvodi potpuna rekonstrukcija Ulice Palih boraca u Maloj Moštanici u dužini od 4,5 kilometara i planirano je da se ova dužina puta pokrije punim profilom novog asfalta od dva nivoa sa izmenom podloge.

Prema rečima Mirka Vraneševića, predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac, ovog proleća građevinski radovi na teritoriji opštine Obrenovac odvijaju se u punom kapacitetu.Trenutno je aktuelno sedam gradilišta, s tim da su radovima obuhvaćeni pre svega putevi od velike važnosti za sugrađane mesnih zajednica.

"Radovi se obavljaju na teritoriji mesne zajednice Piroman, nakon kojih je planiran početak radova u Broviću, a zatim u Baljevcu." – rekao je Vranešević.

Ekipe koje rade u Ulici Palih boraca, radiće na deonici od restorana ”Duboko”, pa sve do mesne zajednice u Maloj Moštanici.

"Ovaj put je dosta oštećen, budući da ovim putem prolazi veliki broj autobusa svakog dana. Ovu ulicu koriste svi stanovnici Male Moštanice i veliki broj stanovnika Bariča, kako bi što pre stigli do Beograda." – dodao je Vranešević.

Takodje, u toku radovi na rekonstrukciji puteva i u mesnim zajednicama Grabovac i Ušće, nakon kojih se planiraju radovi na rekonstrukciji puteva u mesnoj zajednici Zvečka.Prilikom obilaska radova, predsednik Saveta mesne zajednice Mala Moštanica, Ivan Lazarević istakao je da je u Malu Moštanicu stigla najvrednija investicija u poslednjih 30 godina.

"Ova ulica je aktuelna od 1969. godine i od tada nije ni jednom totalno rekonstruisana. Radovi su bili parcijalni, obavljali su se na onim delovima koji su propadali." – objasnio je Lazarević.

On je najavio da će Javno komunalno preduzeće ”Beograd put” u utorak, 25. februara dobiti saglasnost od Sekretarijata za saobraćaj za obustavu saobraćaja, pa je iskoristio priliku da zamoli sve sugrađane za strpljenje u narednom periodu.Prema njegovim rečima postoji predlog da se saobraćajnica zatvara u periodu od 9 sati do 13 sati, tako da će svi oni koji idu ovom saobraćajnicom do posla, moći na vreme da stignu na svoja radna mesta i da se u dogledno vreme vrate kućama.

Predsednik gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković obišavši radove iskoristio je priliku da obavesti sugrađane da je počela realizacija projekta brzih traka od Obrenovca preko Bariča, Umke, Dubokog do Ostružnice.

"Planirano je da se realizacijom ovog projekta trajno zaustavi klizište u Dubokom." – rekao je Čučković.Čučković navodi da će u realizaciji projekta učestvovati JVP ”Srbijavode” zbog izmeštanja rečnog toga, takođe učešće će uzeti i Javno preduzeće ”Srbijašume” zbog velikog broja parcela koje su u lokalnom vlasništvu, kao i sve relevantne nadležne institucije koje su učestvovale u izgradnji autoputa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE