Obrenovac, 24.02.2020

NARODNI HEROJ


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 04.03.2017.
Spomenik Milanu Tepiću biće podignut na Savskom vencu

Foto:Ministarstvo odbrane Srbije
BEOGRAD - Vlada Srbije donela je juče odluku da se u Beogradu podigne spomenik narodnom heroju Milanu Tepiću povodom 25 godina od njegove pogibje.

Imajući u vidu neustrašiv podvig majora Tepića tokom napada na kasarnu JNA u Bjelovaru, Vlada je donela Zaključak da se narodnom heroju Milanu Tepiću izgradi i podigne spomenik u opštini Savski venac u produžetku Ulice heroja Milana Tepića, naovdi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čiju inicijativu je doneta odluka.

Predsedništvo SFRJ je krajem 1991. godine Ordenom narodnog heroja Jugoslavije posthumno odlikovalo majora Milana Tepića za "izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru" i proglasilo ga narodnim herojem Jugoslavije.

Odluka je doneta na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a povodom obeležavanja 25 godina od pogibije majora Milana Tepića, navodi se u saopštenju Minitarstva, koje će obezbediti novac za izgradnju i postavljanje spomenika.Godišnjica smrti narodnog heroja Milana Tepića je od 2017. godine sastavni deo Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije i obeležavaće se svakog 29. septembra kod spomenika Milanu Tepiću.

Milan Tepić rođen je 1957. godine u mestu Komlenac, kod Kozarske Dubice. Poginuo je 29. septembra 1991. godine u Bedeniku kod Nove Rače, ne želeći da neprijatelju prepusti oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.

Major Tepić digao je u vazduh vojno skladište i sebe, a ovo delo su mnogi uporedili sa sličnim potezom resavskog vojvode Stevana Sinđelića, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE