Obrenovac, 21.01.2019

NOVA AKCIJA- Sveobuhvatna sanacija postojećih i izgradnja novih trotoara širom Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.05.2018.
Vuka Karadžića, Vojvode Mišića, Miloša Obrenovića, Knez Mihajlova, Nemanjina, Zdravkovićeva, Hajduk Veljkova, Šabački put, Belopoljska...

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac, na osnovu mnogobrojnih zahteva građana, pokreće sveobuhvatnu akciju rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih trotoara širom Obrenovca.

Prema rečima predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirka Vraneševića, radovi će početi za dve nedelje.

"Opština je dala zadatak Javnom preduzeću za izgradnju da isprojektuje i obeleži sve tačke koje je neophodno rekonstruisati i dve nedelje nas objektivno dele od početka radova na kompletnoj sanaciji trotoara i svih pešačkih staza u centralnom delu Obrenovca. Očekujemo da ćemo do kraja juna imati rekonstruisane sve trotoare." – rekao je Vranešević

On je najavio da će u okviru ove akcije biti izgrađen asfaltni trotoar od Crne tačke do naselja Muzička kolonija, kao i da će biti rekonstruisani i trotoari u Nemanjinoj ulici kao i kod Hrama u Belom Polju. U okviru druge faze, na potezu od Crne tačke duž Šabačkog puta, na najugroženijim delovima, biće izgrađeni trotoari i u Urovcima, Ratarima i Skeli.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas sve kritične tačke i oštećenja na trotoarima.

"Upravo smo bili svedoci jedne nemile scene koja se ponavlja širom Obrenovca zato je i važno da se ova vrsta aktivnosti uradi na način kako građani žele. Nedopustivo je da ljudi u kolicima ili sa bebama ne mogu da koriste trotoare. Očekujemo od inspekcije da se svako gradilište kontroliše, i da se nakon završetka radova svaki trotoar vrati u prvobitno stanje, i sa zbijenošću i sa kvalitetom čak i sa bojama u kojima su bile, jer mi smo to kao grad skupo platili i nije u redu da se ta stvar ne isprati. Milione dinara ćemo uložiti početkom sledeće nedelje u kompletnu sanaciju gradskih ulica, i zato će od sada kontrola biti pojačana." – istakao je Čučković.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Milan Marošanin je potvrdio da je, uz izgradnju saobraćajnice u Belopoljskoj ulici, planirano i da se, u dužini od 168 metara, radi kompletna sanacija postojećeg trotoara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE