Obrenovac, 23.05.2019

NABAVITE SVE NA VREME


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 31.12.2017.
Ko radi i kada za praznike

Foto:Profimedia
Tokom praznika brojni tržni centri i supermarketi će raditi skraćeno.

Uoči novogodišnjih praznika, u mnogim beogradskim lokalima, bankama i marketima doći će do promene radnog vremena.

Tržni centri će danas raditi skraćeno do 18 časova, dok 1. januara neće raditi.

Zelene pijace će danas raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00 časova, dok 1. januara neće raditi. Jedino će pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“ raditi skraćeno od 6.00 do 13.00, saopštavaju iz „Gradskih pijaca“.

Sve zelene pijace će u utorak, 2. januara, raditi od 6.00 do 13.00. Garaža na pijaci „Zeleni venac“ neće raditi 1. januara, dok će ostalim danima raditi po redovnom poslovnom radnom vremenu. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak“) 31. decembra će raditi uobičajeno od 8.00 do 16.00, dok 1. januara neće raditi.

„Dušanovac“ prodaja iz vozila – obavljaće se 31. decembra do 22.00, 1. januara neće se obavljati, dok će 2. januara ovaj deo pijace raditi od 14.00.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“ 31. decembra će raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00 časova, dok 1. januara neće raditi. Tržni centar „Krnjača“ (cvetna pijaca) 1. januara biće zatvoren i neće raditi.

Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata

Po odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u nedelju, 31. decembra, uoči Nove godine, dežurne prodavnice, pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

U ponedeljak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u utorak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara) nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE