Obrenovac, 22.08.2019

Počela izgradnja nadvožnjaka na ulasku u Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.10.2018.
Sva vozila će u naredne dve godine na raspolaganju imati novu alternativnu deonicu izgrađenu paralelno sa Obrenovačkim putem

Foto:@Cuckovicm
Deo Obrenovačkog puta od restorana “Mala Kolubara” do skretanja za naselje Kovančina u Mislođinu, zatvoren je za saobraćaj zbog izgradnje nadvožnjaka u sklopu auto-puta. Vozila će se tokom naredne dve godine kretati novoizgrađenom alternativnom deonicom paralelno uz Obrenovački put.

Početku izgradnje nadvožnjaka danas je prisustvovao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa svojim saradnicima.

"Nakon završetka pomoćne saobraćajnice prelazimo u drugu fazu radova, a to je izgradnja nadvožnjaka koji će praktično predstavljati novi ulaz u Obrenovac i naše novo lice. Za nas je jako važno da ovaj projekat bude što pre završen, ali nam je takođe važno da se u rokovima završi i deonica Novi Beograd – Surčin – Obrenovac. Kada se za Novu godinu bude otvorio auto-put i kada krenu svi iz Srbije od Preljine ka Beogradu, ovde će biti katastrofalne gužve duž Bariča i Umke. Da Obrenovčani ne bi provodili sate u prevozu do Beograda mi ćemo dati sve od sebe da ovaj projekat u roku bude završen. Želimo da što pre imamo novu i modernu vezu, a pre svega bezbednu i brzu", rekao je Čučković i zaključio da će na ovaj način Obrenovac, zaista, postati jedan moderan evropski grad.

On je istakao i to da ga raduje naredba ministarke Mihajlović o danonoćnim aktivnostima na izgradnji ovog auto-puta.

Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, podsetio je da je deo Obrenovačkog puta kod Mislođina u prethodnom periodu predstavljao crnu tačku.

"U proteklih nekoliko godina smo učinili sve sa aspekta bezbednosti u saobraćaju što je bilo u našoj ingerenciji, obeležen je pešački prelaz, urađena je javna rasveta, postavljene su vibrozvučne trake na kolovozu kao i uređaji radardopleri koji su znatno usporili brzinu kretanja vozila. Konačno rešenje ćemo dobiti izgradnjom nadvožnjaka koji će biti visok sedam metara, sa osvetljenjem i sa trotoarima sa obe strane", kazao je Vranešević.

Miloje Mitrović, predstavnik Saveta mesne zajednice Mislođin, naglasio je da je Savet u svakodnevnom kontaktu sa meštanima koji su izrazili zabrinutost povodom izgradnje odvodnih kanala u sklopu autoputa, ali je dodao da su i zadovoljni što će na kraju izgradnje imati jednostavniji izlaz na autoput.

On je sve meštane Mislođina kao i prolaznike zamolio za strpljenje tokom trajanja radova zbog važnosti projekta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE