Obrenovac, 21.05.2019

Najbolji maturanti otputovali na more


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.08.2018.
Projekat koji se po drugi put realizuje novi naziv ,,Matursko leto”...

Foto:obrenovac.rs
Projekat ,,Matursko leto” je još jedan u nizu projekata koji Gradska opština Obrenovac realizuje u vidu poboljšanja uslova života svih stanovnika.

Uz ovaj program realiziju se projekti ,,Eko kampovi” u okviru kog deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole potpuno besplatno letuju i zimuju na najlepšim srpskim planinama, „Eko-dinar“ obuhvata plaćene članarine za svu decu uzrasta od 10 do 18 godina.

38 najboljih učenika završnih godina srednjih škola otputovalo je, sa 12 studenata sa teritorije opštine Obrenovac, na Grčko ostrvo Zakintos.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je da se ovaj projekat realizuje drugi put. On je poželeo srećan put svima i istakao uverenje da će sugrađani vratiti sa lepim uspomenama. Stanojević se osvrnuo i na kriterijume za odlazak na ovo letovanje.

"Nastavnička veća sve tri srednje škole iz Obrenovca odabrala su po dva najbolja učenika završnih godina na osnovu njihovih rezultata. Dobitnici vaučera su i studenti koji nisu dobili stipendije u toku prethodne godine ali su njihovi rezultati u toku studija bili izvanredni i kandidovali su ih za ovu nagradu. Maturanti koji su prošle godine išli vratili su se sa puno lepih utisaka. Mi kao opština brinemo o mladima, kroz stipendije, učeničke nagrade i radimo sve kako bi oni gradili svoju budućnost u Obrenovcu."– rekao je Stanojević.

Od 2017. Gradska opština Obrenovac realizuje program lečenja gojaznosti kod dece pod nazivom „Čigotica „ koji je namenjen deci od 12 do 18 godina u trajanju od 3 nedelje. Program se realizuje u saradnji sa Rehabilitacionim centrom Čigota na Zlatiboru i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje.

Opština Obrenovac pokrenula je i niz programa koji su namenjeni poboljšanju uslova života i društvenog aktivizma starijih sugrađana. Tokom cele godine svake subote organizuju se besplatani izleti u cilju unapređenja njihovog slobodnog vremena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE