Obrenovac, 18.06.2019

NOVIM ZAKONOM SVE NAKNADE NA JEDNOM MESTU


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2018.
Napokon ćete znati sve troškove pre nego što napravite firmu

Foto:Profimedia
Usvajanje zakona Srbije o naknadama za korišćenje javnih dobara očekuje se do kraja godine, rekla je državni sekretar u Ministarstvu finansija, Jelena Tanasković.

Ona je na skupu Američke privredne komore "Šesto prolazno vreme - otključavanje reformi", rekla da se Ministarstvo finansija prilikom izrade tog propisa rukovodilo s tri važna cilja: da se popišu sve naknade u jednom zakonu i "stave pod isti krov", da sve budu transparentno prikazane, i da se tačno znaju troškovi i budu predvidivi.

Ona je navela da će zakon o naknadama, zajedno sa setom ostalih finansijkih zakona ući u skupštinsku proceduru do kraja ovog meseca.

"Između ostalog ukinuli smo naknadu o zaštiti životne sredine koja se obračunava po kvadratnom metru poslovnog prostora", rekla je Tanasković i podsetila da je ta naknada osporavana.

Tanasković je dodala da se takođe ukida naknada za korišćenje energije i energenata, pre svega naknada za biogoriva, ukida se i naknada za rezerve prirodnog gasa, kao i naknada za prekomerno korišćenje javnog puta, dela puta ili objekata na putu.

Na pitanje kada će Srbija biti skinuta sa spiska zemalja s visokim rizikom od pranja novca i finansiranja terorizma, koji je objavila međuvladina organizacija FATF (Financial Action Task Force), Tanasković je rekla da najkasnije do februara iduće godine očekuje da Srbija bude skinuta s te liste.

Ona je objasnila da je Srbija uradila sve što joj je traženo, usvojeno je šest zakona koji su stupili na snagu, osam zakona Srbija je donela od februara ove godine, a doneto je i 25 podzakonskih akata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE