Obrenovac, 07.07.2020

NADZOR U APOTEKAMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2020.
Prodaju maske po znatno većim cenama?

Foto:Depositphotos
Tržišna inspekcija počela je intenzivan nadzor u apotekama zbog prijava građana da u pojedinim apotekama prodaju maske po cenama značajno većim od uobičajenih.

To je izjavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je dodao da neće da dozvole da neko koristi ovu situaciju za sticanje dobiti koja nije i skladu sa tržišnim principima i Zakonom o trgovini.

On je za Tanjug precizirao da će se inspekcijski nadzor sprovoditi na teritoriji cele Srbije i da će biti javno saopštena imena onih koji po tom osnovu krše zakon.

Ljajić je naglasio da će inspektori u akcijama pristupati kao prikriveni kupci, što je instrument kontrole koji je predviđen novim Zakonom o trgovini.

Međutim, ukoliko zloupotreba na tržištu bude i dalje, ministar je rekao da će vlada doneti uredbu o privremenim merama zaštite tržišta po osnovu Zakona o trgovini, član 39, a koja omogućava da se ograniči marža i cena pojedinačnih proizvoda.

Inače, predstavnici većine kompanija koje proizvode hirurške maske i sredstva za dezinfekciju organizovaće rad u tri smene, kako bi odgovorili na povećane potrebe za tim sredstvima na našem tržištu.

Ovo je rezultat razgovora premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima kompanija koje proizvode maske i dezinfekciona sredstva, kojem je prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Na sastanku se razgovaralo o tome kako država može da pomogne ovim kompanijama da povećaju svoje proizvodne kapacitete, saopšteno je iz kabineta premijerke Srbije.

U slučajevima gde postoji problem nabavke sirovina za poroizvodnju, dogovoreno je da PKS pomogne u traženju sirovina, s obzirom na to da se pojavljuju poteškoće u snabdevanju na svetskom tržišu, zaključeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE