Obrenovac, 19.09.2019

Nedelja u Beogradu


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2017.

Foto:Printscreen
Sajam kozmetike

Jubilarni 30. Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja otvoren je juče u Hali 2 Beogradskog sajma.

Na sajmu će proizvođači, predstavnici i distributeri najpoznatijih svetskih brendova, kozmetičkih i frizerskih kuća predstaviti nove proizvode, aparate i preparate za osobe oba pola, dok će dermatolozi i kozmetolozi posetiocima davati savete za negu, ulepšavanje i zdravlje. Najveći sajam lepote na području Jugoistočne Evrope pod nazivom "Dodir Pariza" održava se dva puta godišnje, u proleće i jesen. Sajam će biti otvoren od 10 do 20 sati, a cena ulaznice je 400 dinara, dok je za organizovane školske polaske pojedinačna karta 250 dinara.

1.  Premijera "Ajnštajnovih snova"

Premijera predstave "Ajnštajnovi snovi" Alena Lajtmena zakazana je za 20 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na Sceni "Ljuba Tadić". Predstavu je režirao Slobodan Unkovski, a uloge tumače Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Anita Mančić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Nataša Tapuškovič, Marija Vicković i drugi. Cene ulaznica su od 200 do 1.200 dinara.

2. Rolerijada na Danima opštine Zvezdara

Aktivnosti u okviru Dana opštine Zvezdara trajaće dva dana (nedelja i ponedeljak) i uključiće brojne kulturne, umetničke i sportske sadržaje namenjene svim generacijama Zvezdaraca, saopštili su organizatori.

U nedelju u podne biće održana zvezdarska rolerijada "Uhvati zalet" na šetalištu u Mirijevu, dok će sledećeg dana biti održan muzički koncert i dve predstave. Sve aktivnosti na ovoj manifestaciji su besplatne.

3. Pesmom i igrom do Soluna

Povodom 100 godina od proboja Solunskog fronta i završetka Prvog svetskog rata u velikoj dvorani Sava centra biće održana manifestacija "Pesmom i igrom do Soluna" sa početkom u 17 sati.

Nastupiće dečji ansambli amaterskih kulturno-umetničkih društava iz Beograda i drugih gradova Srbije. Dva sata kasnije, u 19 sati, nastupiće Ansambl "Kolo", kao i poznata amaterska kulturno-umetnička društva. Muzičko-scenski spektakl održava se u organizaciji UG "VračArt" i društva "Spomenar", uz saradnju sa Udruženjem "Milutin Milanković".

4. Festival poljskih filmova "Visla"

U okviru Festivala poljskih filmova "Visla" (od 6. do 29. oktobra), u KC "Grad", od 19 sati biće prikazano ostvarenje "Tuđe nebo" Darijusa Gajevskog.

Filmove koji će publika moći da vidi nisu prikazivani u beogradskim bioskopima, a osvajali su značajne nagrade. U okviru festivala organizovan je i bogat prateći program, tribine sa rediteljima, vežbe sa studentima Filmske škole u Varšavi, kao i projekcije filmova sa festivala "Brodom po Visli".

5. "Pletenje srcem"

Radionica "Pletenje srcem" biće održana od 12 do 15 sati u kafeu u Ulici kneza Miloša 77. Ovom radionicom nastavljaju se druženja uz dobru volju i pletivo već treću sezonu za redom, najavili su oranizatori. Ovo je jedinstvena radionica za sve koji već znaju ili žele da nauče da pletu i heklaju, a material za rad je obezbeđen. Radionica ima i humani karakter te će sve kapice koje budu napravljene biti donirane sugrađanima bez domova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE